Η Ρωσία ετοίμασε μια θανάσιμη παγίδα για τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

ukrinform.net
Freepen.gr - Τα ρωσικά στρατεύματα βελτιώνουν την ικανότητά τους να εμποδίζουν τα ουκρανικά drones, αναγκάζοντας τους χειριστές να πλησιάσουν στην πρώτη γραμμή, γράφει το Business Insider.

Η ικανότητα της Ρωσίας να μπλοκάρει ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχει μόνο βελτιωθεί, αναγκάζοντας τους χειριστές να έρχονται πιο κοντά στην πρώτη γραμμή και εκθέτοντας αυτά τα εξαιρετικά πολύτιμα στρατεύματα σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.

Το άρθρο σημειώνει πως η Ρωσία έχει μετακινήσει τον εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου (EW) πιο κοντά στο μέτωπο και έχει επεκτείνει την εμβέλειά του για να παρεμβαίνει στα ουκρανικά drones. Μια τέτοια κίνηση ανάγκασε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να προωθήσουν τους χειριστές drone από τα πίσω για να ξεπεράσουν τις παρεμβολές, αναφέρει το άρθρο.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, κατά τους πρώτους μήνες της σύγκρουσης, οι Ουκρανοί χειριστές μπόρεσαν να πιλοτάρουν drones, όντας σε μεγάλη απόσταση από την πρώτη γραμμή, γεγονός που τους προστάτευε από μια άμεση απειλή.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας, Yuriy Shchigol, δήλωσε πως 40-45 drones χάνονται στο μέτωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας την ημέρα και είναι αδύνατο να αντισταθμιστεί κάτι τέτοιο άμεσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail