Η Πολωνία απλώς τορπίλησε το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία;

Σίγουρα έτσι δείχνει. Το AFP αναφέρει ότι:

Η Πολωνία δε θα εξοπλίζει πλέον την Ουκρανία για να επικεντρωθεί στη δική της άμυνα, δήλωσε την Τετάρτη ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki, λίγες ώρες αφότου η Βαρσοβία κάλεσε τον πρεσβευτή του Κιέβου εν μέσω διαμάχης για τις εξαγωγές σιτηρών.


/ Παρουσίαση Freepen.gr

Για να αναφέρω τον Andrei Martyanov, WOWSER! Θυμάστε την κατάρρευση του φράγματος Kakhovka στην Ουκρανία τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου 2023 , η οποία προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες κατά μήκος του κάτω ποταμού Δνείπερου; Αυτό είναι χειρότερο. Αυτό μπορεί να εξηγήσει το πρόσωπό του "Grumpy Gus" που κοσμεί τον Zelensky, το πλήρωμά του, καθώς και τον John Kerry και τον Antony Blinken στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά την απαίσια ομιλία του Μπάιντεν.

 

Η Ουκρανία και η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ μόλις έμαθαν για το Volte Face της Πολωνίας;

Είναι αλήθεια πως η ομιλία του Μπάιντεν ήταν χάλια, αλλά δεν ήταν το είδος της καταστροφής που θα δικαιολογούσε τις εκφράσεις του προσώπου της απογοήτευσης και του θυμού. Νομίζω ότι το πλήρωμα της Ουκρανίας / Η.Π.Α. σιγοβράζει από τα επικείμενα άσχημα νέα από την Πολωνία.

Οι πρώτες αναφορές του Τύπου ανέφεραν ότι ο ηγέτης της Πολωνίας, Ντούντα, ακύρωσε μια προκαθορισμένη συνάντηση με τον Ζελένσκι, καθώς η Πολωνία συγκέντρωσε ένα συνασπισμό ευρωπαϊκών εθνών για να επεκτείνει την απαγόρευση στις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών. Το Associated Press ανέφερε:

Οι Πολωνοί ηγέτες συνέκριναν την Ουκρανία με έναν πνιγμένο που τραυμάτισε τον βοηθό του και απείλησαν να επεκτείνουν την απαγόρευση των τροφίμων από τη χώρα που έχει πλήξει τον πόλεμο. Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy υποστήριξε πως οι σύμμαχοι της ΕΕ που απαγορεύουν τις εισαγωγές σιτηρών του έθνους του βοηθούν τη Ρωσία.

Τώρα, Πολωνοί αξιωματούχοι, που προσπαθούν να κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές τον επόμενο μήνα με τη βοήθεια των ψήφων των αγροτών, εκφράζουν απογοήτευση για ορισμένες από τις τελευταίες κινήσεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της καταγγελίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για απαγορεύσεις στα ουκρανικά σιτηρά από την Πολωνία και δύο άλλες χώρες της ΕΕ.

Τώρα η Πολωνία αυξάνει την πίεση διακόπτοντας την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Είναι άγνωστο εάν αυτό θα περιλαμβάνει επίσης την απαγόρευση άλλων χωρών του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιούν την Πολωνία ως διαμετακομιστικό κόμβο εφοδιαστικής για τα όπλα του ΝΑΤΟ; Μια άλλη κρίσιμη ερώτηση — Τι σημαίνει αυτό για τα αμερικανικά στρατεύματα που αναπτύσσονται επί του παρόντος στην Πολωνία; Εκτός από ορισμένους βιασμούς ή φιλονικίες υψηλού προφίλ από τα αμερικανικά στρατεύματα στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, υποπτεύομαι ότι οι Πολωνοί θέλουν να κρατήσουν τους Αμερικανούς σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Αυτό σηματοδοτεί το πρώτο σημαντικό γεγονός όπου η εσωτερική πολιτική — αυτή τη φορά στην Πολωνία — υπονομεύει την υποστήριξη για το σχέδιο του ΝΑΤΟ να προκαλέσει μακροπρόθεσμο πόλεμο στη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, αν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η νούμερο ένα χώρα στον κόσμο για στρατιωτικές «επεμβάσεις», απλώς ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την έκθεση από την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου των ΗΠΑ, Περιπτώσεις ΗΠΑ των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στο Εξωτερικό 1798 – 2023. Από το 1991, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει περισσότερες από 200 στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ξένες χώρες. Η Ρωσία και η Κίνα μαζί έχουν συμμετάσχει σε λιγότερες από 20 τέτοιες δραστηριότητες. Απλώς σκεφτείτε αυτούς τους αριθμούς την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον Αμερικανό πολιτικό να μαλώνει για τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της Ρωσίας και της Κίνας. Για να παραφράσουμε τον κωμικό Jeff Foxworthy, «Αν κάνεις κατά μέσο όρο 9 ξένες εισβολές το χρόνο, μπορεί να είσαι Ιμπεριαλιστής».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail