Λείανση της ουκρανικής επίθεσης, ρωσική στρατιωτική πρόοδος προς διάφορες κατευθύνσεις

Freepen.gr - Οι πρώτες γραμμές στην Ουκρανία εξακολουθούν να φουντώνουν από βαριές μάχες, αλλά καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν μπορεί να καυχηθεί για σημαντικές νίκες. Δεδομένου ότι η αντεπίθεση του Κιέβου μέχρι στιγμής είχε ως αποτέλεσμα μόνο μικρές προόδους και την εξάντληση των ουκρανικών μονάδων, ο ρωσικός στρατός έχει κερδίσει την στρατιωτική πρωτοβουλία σε πολλά μέτωπα, αναφέρει το southfront.press.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές δυνάμεις επανέλαβαν τις επιχειρήσεις στα νησιά στο δέλτα του ποταμού Δνείπερου. Πρόσφατα απέκτησαν κάποια μικρά οχυρά στην περιοχή που βρίσκεται κυρίως στη γκρίζα ζώνη. Συνεχίζουν τις ανεπιτυχείς προσπάθειες να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους κάτω από τα πυκνά πυρά του ρωσικού πυροβολικού και τα χτυπήματα της ρωσικής αεροπορίας. Αρκετές ουκρανικές ομάδες καταστράφηκαν πρόσφατα στα νησιά Kazatsky και Aleshkinsky. Προκειμένου να αποτραπεί ο ουκρανικός στρατός από τη μεταφορά αποθεμάτων στην περιοχή Χερσώνα, ρωσικές βόμβες σφυροκοπούν επίσης τη δυτική όχθη του Δνείπερου.

Δεδομένου ότι οι κύριες ουκρανικές δυνάμεις οπλισμένες με προηγμένα όπλα του ΝΑΤΟ απέτυχαν να διαπεράσουν τη ρωσική άμυνα στην περιοχή Zaporozhie, ο ουκρανικός στρατός μπορεί να επιχειρήσει μια χερσαία επιχείρηση στην περιοχή Kherson για να σπάσει προς τη χερσόνησο της Κριμαίας. Μια τέτοια σημαντική προώθηση στο ρηχό ποτάμι και περαιτέρω πρόοδος στις στέπες μπορεί να γίνει η τελευταία ελπίδα για το καθεστώς του Κιέβου. Θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε φρικτές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό. αλλά οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες έχουν ήδη αποδείξει πως οι ζωές εκατοντάδων στρατιωτικών δεν είναι ακριβό τίμημα για το Κίεβο και το ΝΑΤΟ.

Εν τω μεταξύ, εξαντλημένες ουκρανικές μονάδες έκαναν άλλη μια παύση στο μέτωπο του Zaporozhie. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις αγωνίζονται να προχωρήσουν ανατολικά της Velikaya Novoselka, κοντά στο Novomayorskoe, αλλά δεν κατάφεραν να επιτύχουν κανένα όφελος και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην άμυνα. Μετά από αυτό, η ομάδα νότια του Orekhov, η οποία είχε κερδίσει λίγο χρόνο για να ανασυνταχθεί, επανέλαβε μεγάλες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Rabotino-Verbovoe. Μετά από αρκετές μέρες, η θέρμη τους στέρεψε. Αφού δεν πέτυχαν κέρδη, άρχισαν άλλη μια περιστροφή των μονάδων τους. Χωρίς να εξαπολύει μεγάλες επιθέσεις, ο ουκρανικός στρατός διεξάγει ορισμένες αποστολές αναγνώρισης μάχης και μικρές επιθέσεις εν μέσω των συνεχιζόμενων μονομαχιών πυροβολικού.

Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις αυξάνουν τους βομβαρδισμούς πυροβολικού και τις αεροπορικές επιδρομές περιορίζοντας τυχόν ουκρανικούς ελιγμούς σε όλο το νότιο μέτωπο.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια επιτυχημένη επίθεση κοντά στην πόλη Opytnoe και πήρε τον έλεγχο πολλών ακόμη ουκρανικών οχυρών. Οι πρόσφατες προσπάθειες της Ουκρανίας να εισέλθουν στον οικισμό αποκρούστηκαν και οι Ρώσοι εξαπολύουν ήδη αντεπιθέσεις, επεκτείνοντας τη ζώνη ελέγχου τους στην περιοχή.

Ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να μάχονται για τον έλεγχο των Klescheevka και Andreevka νότια του Artemovsk, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εξαπέλυσαν επίθεση στην πόλη Orekhovo-Vasilievka. Αφού έσπασαν την επίθεση, πήραν τον έλεγχο του οικισμού και αυτή τη στιγμή σκουπίζουν την περιοχή. Η ουκρανική διοίκηση αναγκάζεται να μεταφέρει επιπλέον δυνάμεις από άλλες κατευθύνσεις προκειμένου να επιχειρήσει περαιτέρω αντεπιθέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail