Ολική επιστράτευση έρχεται στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ένα από τα κύρια προβλήματα του ουκρανικού στρατού είναι οι φρικτές απώλειες στα πεδία των μαχών. Οι επιθέσεις με μύλο κρέατος κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αντεπίθεσης δεν έφεραν σημαντικές νίκες, και οι έτοιμες για μάχη μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων καθηλώθηκαν στο πεδίο της μάχης. Για να συνεχίσει τις αποτελεσματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, το Κίεβο πρέπει να αυξήσει την επιστράτευση σε ολόκληρη τη χώρα, αναφέρει το southfront.press.

Αρχικά, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ουκρανία χρειάζεται να επιστρατεύσει περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους για να κερδίσει τον πόλεμο. Τέτοιες αναφορές εκτιμήθηκαν ευρέως ως ένα είδος εντολής προς το Κίεβο από το ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς, συνολικά όχι περισσότερα από 10 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν στη χώρα και έτοιμοι για μάχη ηλικιωμένοι άνδρες βρίσκονται ήδη είτε στο μέτωπο, είτε σε τάφους είτε έχουν καταφύγει στο εξωτερικό. Το Κίεβο είναι απίθανο να βρει τον απαραίτητο αριθμό νέων μαχητών. Ταυτόχρονα, η Δύση πρέπει να βρει επιπλέον κονδύλια για να τους παρέχει εκπαίδευση, τρόφιμα, όπλα και μισθοδοσία.

Ωστόσο, το Κίεβο προετοιμάζει ήδη το κοινό για πλήρη επιστράτευση. Το Φεβρουάριο του 2022, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν γενική επιστράτευση στη χώρα. Στα τέλη Αυγούστου, ο Ζελένσκι είπε ότι το Γενικό Επιτελείο ζητούσε «μια ευκαιρία να επιστρατεύσει περισσότερους στρατιώτες». Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Με τη σειρά του, το υπουργείο Άμυνας υποστήριξε πως το σχέδιο επιστράτευσης δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί και δεν χρειάζεται να ανακοινωθεί νέο κύμα.

Παρά τις προσπάθειες ηρεμίας του πληθυσμού, η μαζική επιστράτευση συνεχίζεται σε όλη τη χώρα. Οι άνδρες πιάνονται με τη βία στους δρόμους ή σε δημόσιους χώρους και κατατάσσονται στον στρατό παρά τη θέλησή τους. Αυτό συχνά οδηγεί σε συγκρούσεις με πολίτες. Στρατιωτικοί επίτροποι ξυλοκόπησαν γυναίκες και παιδιά καθώς προσπαθούσαν να σώσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η οργή του κοινού μεγαλώνει. Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί επίτροποι έχουν γίνει στόχοι. Στην περιοχή της Υπερκαρπάθιας, ένας λοχίας που έπιανε άνδρες και τους έστελνε σε μια μηχανή κοπής κρέατος στην πρώτη γραμμή βρέθηκε με σπασμένο κρανίο στο δάσος.

Με ή χωρίς καμία επίσημη δημόσια δήλωση, το Κίεβο ετοιμάζεται για ένα νέο κύμα μαζικής επιστράτευσης το φθινόπωρο.

Όλοι οι υπάλληλοι των στρατιωτικών γραφείων στράτευσης και των στρατιωτικών ιατρικών επιτροπών τέθηκαν υπό αυστηρό έλεγχο και απαγορεύτηκε η έκδοση αναβολών και αδειών εξόδου από τη χώρα. Οι φιλορώσοι χάκερ δημοσίευσαν έγγραφα που επιβεβαιώνουν πως οι στρατιωτικές αρχές έχουν ήδη υποχρεώσει τις τοπικές κρατικές και εμπορικές επιχειρήσεις να παρέχουν λίστες με όλους τους υπαλλήλους τους που είναι ικανοί για καθήκοντα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το Κίεβο επιστρατεύει τον πληθυσμό των ανατολικών και νότιων περιοχών, τις οποίες οι εθνικιστές του Κιέβου στην εξουσία θεωρούν πως είναι ευρέως φιλορώσοι. Σύμφωνα με τα έγγραφα, προετοιμασίες για μεγάλης κλίμακας επιστρατεύσεις πραγματοποιούνται στις περιοχές Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, Ντνιπροπετρόβσκ, Οδησσό, Ζαπορόζιε και Μικολάιβ.

Αυτές είναι οι περιοχές που το καθεστώς του Κιέβου θεωρεί ότι θα χαθούν. Πρώτα, ο πληθυσμός τους θα καταρρεύσει στις επιθέσεις και μετά, θα μπορούν να καταστραφούν από εχθροπραξίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail