Η Άγκυρα διαπραγματεύεται με αραβικές χώρες για ένα διάδρομο μεταφορών από τα ΗΑΕ

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι Τούρκοι υπουργοί θα έχουν συναντήσεις με συναδέλφους τους από αραβικές χώρες εντός δύο μηνών για την κατασκευή ενός διαδρόμου μεταφοράς από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Τουρκία.

"Κάνουμε κοινά βήματα με τις χώρες του Κόλπου. Μιλάμε για έναν μεταφορικό διάδρομο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Ιράκ προς την Τουρκία και περαιτέρω προς την Ευρώπη", είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Νέο Δελχί .

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, χωρίς την Τουρκία, οι μεταφορικοί διάδρομοι από την Ανατολή στη Δύση είναι αδύνατοι λόγω της σημασίας της χώρας του ως παραγωγικής και εμπορικής βάσης.

Ο Ερντογάν σημείωσε πως συζήτησε αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΑΕ Μοχάμεντ Αλ Ναχιάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 . «Ο Πρόεδρος των ΗΑΕ μου είπε ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουμε και πως εντός 60 ημερών οι συνάδελφοί μας θα ολοκληρώσουν το κύριο έργο και θα βάλουν τα θεμέλια. Έχω ήδη δώσει οδηγίες στους επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Μεταφορών, θα έχουν συναντήσεις με συναδέλφους», είπε ο Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail