Την τελευταία φορά που τέθηκε μια ξένη στρατιωτική απειλή κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ, ο κόσμος σχεδόν τελείωσε

Το να απαιτήσουμε από τη Ρωσία και την Κίνα να ανεχτούν ξένες δραστηριότητες στα σύνορά τους, τις οποίες οι ΗΠΑ δε θα σκεφτόντουσαν ποτέ να ανεχτούν στα δικά τους σύνορα, είναι απλώς απαίτηση από ολόκληρο τον κόσμο να ξαπλώσει και να υποταχθεί στην κυριαρχία της Ουάσιγκτον.

Είναι γελοίο υποκριτικό για τους δυτικούς να καταδικάζουν τη Ρωσία και την Κίνα επειδή απάντησαν επιθετικά στην αμερικανική αυτοκρατορία που δημιουργεί στρατιωτικές απειλές στα σύνορά τους, επειδή την τελευταία φορά που τοποθετήθηκε μια αξιόπιστη στρατιωτική απειλή κοντά στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι ΗΠΑ απάντησαν τόσο επιθετικά που σχεδόν τελείωσαν τον κόσμο.

CAITLIN JOHNSTONE - caitlinjohnstone.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Επισημαίνω αυτή την υποκρισία όχι επειδή η υποκρισία από μόνη της είναι μια ιδιαίτερα τρομερή αμαρτία - υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα στη ζωή από έναν υποκριτή - αλλά για να επισημάνω το γεγονός πως οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να ανέχονται τις ενέργειες των ΗΠΑ στα σύνορά τους που οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν ποτέ στα δικά τους σύνορα στην πραγματικότητα πιστεύουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να κυβερνούν τον κόσμο.

Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε για την κουβανική πυραυλική κρίση για διάφορους λόγους τη δεκαετία του 2020. Πρώτον, σε μια εποχή αυξανόμενων εχθροπραξιών μεταξύ κυβερνήσεων με πυρηνικά όπλα, είναι πιθανώς καλό να έχουμε μια ξεκάθαρη κατανόηση του πόσο κοντά έφτασε η ανθρωπότητα στο να εξαφανιστεί το 1962 και το γεγονός ότι ο ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος αποφεύχθηκε με μια μόνο διαφωνούσα απόφαση από μία μόνο Σοβιετικός αξιωματικός σε ένα πυρηνικό υποβρύχιο που βομβαρδιζόταν από το αμερικανικό ναυτικό. Δεύτερον, σε ένα περιβάλλον όπου οι συζητήσεις για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς θεωρούνται ως προδοτική πίστη στο Κρεμλίνο, είναι καλό να κατανοήσουμε το γεγονός ότι ο μόνος λόγος που επιζήσαμε από αυτή την επικίνδυνη αντιπαράθεση ήταν επειδή η Ουάσιγκτον έκανε συμβιβασμούςκαι απέσυρε τους πυραύλους Jupiter από την Τουρκία και την Ιταλία. Τρίτον, η κουβανική πυραυλική κρίση δείχνει πόσο επιθετικά θα απαντήσουν οι ΗΠΑ σε έναν ξένο αντίπαλο που θέτει μια στρατιωτική απειλή κοντά στα σύνορά τους.

Όπως έχουμε συζητήσει προηγουμένως, το πιο ανόητο πράγμα που μας ζητά να πιστέψουμε η αυτοκρατορία των ΗΠΑ είναι ότι η συγκέντρωση πολεμικών μηχανημάτων κοντά στα σύνορα των δύο κορυφαίων γεωπολιτικών αντιπάλων της θα πρέπει να θεωρηθεί ως αμυντικό μέτρο και όχι ως πράξη ακραίας επιθετικότητας. προφανώς είναι. Η αμερικανική αυτοκρατορία ήταν η επιτιθέμενη όταν επέκτεινε το ΝΑΤΟ και άρχισε να μετατρέπει την Ουκρανία σε ένα de facto μέλος του ΝΑΤΟ, και είναι η επιτιθέμενη καθώς επιταχύνει την περικύκλωση της Κίνας και ανοίγει τις πύλες των όπλων που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ στην Ταϊβάν.

Γνωρίζουμε πως οι ΗΠΑ δε θα ανεχτούν ποτέ σε ένα εκατομμύριο χρόνια να γίνονται τέτοια πράγματα οπουδήποτε κοντά στα δικά τους σύνορα. Το γνωρίζουμε από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας και το γνωρίζουμε από τον τρόπο που οι διαχειριστές αυτοκρατοριών μιλούν για πιθανές απειλές κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ. Υπάρχουν υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ που μιλούν ανοιχτά για εισβολή στο Μεξικό μόνο και μόνο για να εξοντώσουν τα καρτέλ ναρκωτικών. Τον περασμένο μήνα ο Τζον Μπόλτον έγραψε μια εξαγριωμένη φράση απαιτώντας επιθετική στρατιωτική δύναμη κατά της Κούβας ως απάντηση στις αναφορές ότι η Αβάνα και το Πεκίνο θα μπορούσαν ενδεχομένως να βρίσκονται σε συνομιλίες για μια κοινή στρατιωτική μονάδα εκπαίδευσης στο νησί κάποια στιγμή στο μέλλον. Νωρίτερα φέτος ο γερουσιαστής Josh Hawley έδωσε μια ομιλία στο Heritage Foundation ζητώντας δυσοίωνα το κοινό του να φανταστεί ένα σκοτεινό, φρικιαστικό μέλλον στο οποίο ο κινεζικός στρατός περιβάλλει τις Ηνωμένες Πολιτείες και η περιγραφή αυτού του τρομακτικού φανταστικού σεναρίου ταίριαζε με τον τρόπο που ο αμερικανικός στρατός περιβάλλει την Κίνα στην πραγματική ζωή.

«Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κινεζικά πολεμικά πλοία περιπολούν στα ύδατα της Χαβάης και κινεζικά υποβρύχια καταδιώκουν την ακτογραμμή της Καλιφόρνια», είπε ο Hawley. «Ένας κόσμος όπου ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός έχει στρατιωτικές βάσεις στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Ένας κόσμος όπου οι κινεζικές δυνάμεις επιχειρούν ελεύθερα στον Κόλπο του Μεξικού και στον Ατλαντικό Ωκεανό».

Αυτό το είδος ρητορικής δείχνει ξεκάθαρα πως οι διαχειριστές της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ θα θεωρούσαν τις στρατιωτικές συγκεντρώσεις από τη Ρωσία και την Κίνα κοντά στα σύνορά τους ως εμπρηστική και εντελώς απαράδεκτη πρόκληση - μια πράξη πολέμου από μόνη της.

Και οι απολογητές για την αυτοκρατορία θα σας ήθελαν να πιστέψετε ότι η άγρια ​​ασυμφωνία είναι τέλεια και φυσιολογική.

Το να απαιτήσουμε από τη Ρωσία και την Κίνα να ανεχτούν ξένες δραστηριότητες στα σύνορά τους, τις οποίες οι ΗΠΑ δεν θα σκεφτόντουσαν ποτέ να ανεχτούν στα δικά τους σύνορα, είναι απλώς απαίτηση από ολόκληρο τον κόσμο να ξαπλώσει και να υποταχθεί στην κυριαρχία της Ουάσιγκτον. Είναι η αμερικανική υπεροχή στο χειρότερο.

Το να λες ότι η αμερικανική αυτοκρατορία μπορεί να κάνει εξαιρετικά επιθετικά πράγματα σε άλλα έθνη, αλλά αυτά τα άλλα έθνη δεν επιτρέπεται να κάνουν τα ίδια πράγματα σε αυτή σημαίνει απλώς ότι πιστεύεις πως οι ΗΠΑ κυβερνούν τον κόσμο. Λέτε ότι παίζει με διαφορετικούς κανόνες, γιατί είναι υπεύθυνος για τον πλανήτη. Λέτε πως η αμερικανική αυτοκρατορία έχει το μονοπώλιο της στρατιωτικής επίθεσης με τον ίδιο τρόπο που η αστυνομία στην κοινωνία σας έχει το μονοπώλιο στη βία. Τους επιτρέπεται να ενεργούν με ακραία επιθετικότητα στα σύνορα της Ρωσίας και της Κίνας για τους ίδιους λόγους που ένας αστυνομικός μπορεί νόμιμα να σας πειράξει, αλλά δεν μπορείτε να δουλέψετε νόμιμα έναν αστυνομικό.

Αν λέτε ότι η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να αφήσουν τις ΗΠΑ να κάνουν πράγματα στα σύνορά τους που δεν θα τους επέτρεπε ποτέ να κάνουν στα δικά τους σύνορα, αυτό που πραγματικά λέτε είναι πως πιστεύετε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να λειτουργούν ως αστυνομία, δικαστής, ένορκος και δήμιος όλου του κόσμου.

Αυτή είναι στην πραγματικότητα η κύρια συναίνεση για αυτές τις συγκρούσεις. Συνήθως μπερδεύεται και χειραγωγείται για να εμποδίσει τους ανθρώπους να το δουν πολύ προσεκτικά, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα το επιχείρημα που παρουσιάζεται εδώ. Η αμερικανική αυτοκρατορία πιστεύει πως είναι ο νόμιμος κυβερνήτης αυτού του πλανήτη και όσοι κουνούν τις γροθιές τους επί του παρόντος στη Ρωσία και την Κίνα επειδή αρνούνται να το αποδεχθούν, βρίσκονται πλήρως πίσω από αυτήν την προοπτική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail