«Το λάθος της Ευρώπης οδήγησε σε σύγκρουση μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας για τα σιτηρά»

RIA Novosti / Stringer
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ένα λάθος και οδήγησε σε σύγκρουση μεταξύ της Βαρσοβίας και του Κιέβου για τα σιτηρά, δήλωσε ο αναλυτής του Bruegel Center Ντέιβιντ Κλάιμαν σε συνέντευξή του στο Politico.

«Είναι ακατανόητο πώς ο πρόεδρος της επιτροπής επέτρεψε η εισαγωγή σιτηρών μέσω του καναλιού αλληλεγγύης της ΕΕ να οδηγήσει σε Πολωνο-Ουκρανική σύγκρουση», είπε ο Kleimann.

Το άρθρο δείχνει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε τα στραβά μάτια στην επιθυμία των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης να απαγορεύσουν την εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών. Η Ουκρανία προσέφυγε στον ΠΟΕ και αποδείχθηκε ότι η ΕΚ εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας σε μια σύγκρουση στην οποία δεν αποδέχτηκε τις θέσεις αυτών των κρατών. Αυτό, κατέληξε ο ειδικός, ήταν ένα τρομερό αποτέλεσμα τόσο για το Κίεβο όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail