Μαθητές εξοπλίζονται σε πόλη της Γερμανίας καθώς οι βίαιες ληστείες εκτινάσσονται στα ύψη

pixabay / Flotography
Freepen.gr - Οργανωμένες συμμορίες, πολλές από τις οποίες αποτελούνται από αλλοδαπούς, έχουν βάλει στο στόχαστρο παιδιά στα σχολεία του Halle εδώ και χρόνια, με την αστυνομία να καταγράφει εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, υπάρχει τώρα μια πρωτοβουλία πολιτών στη γερμανική πόλη που έχει αρχίσει να περιπολεί στην περιοχή και οι μαθητές εξοπλίζονται για λόγους αυτοάμυνας καθώς χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην αστυνομία για την προστασία των νεαρών θυμάτων.

Η πόλη, που βρίσκεται στην πολιτεία της Σαξονίας-Άνχαλτ, έχει δει να εμφανίζονται εξαιρετικά ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη ληστεία φοιτητών, με την Die Welt να αναφέρει πως σε μόλις δύο χρόνια, υπήρξαν 203 τέτοια αδικήματα ληστείας με 274 υπόπτους.

Η αστυνομία σημείωσε ότι το 40 τοις εκατό των υπόπτων έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο και το ποσοστό αυτών των ληστειών που διαπράττονται από εντατικούς παραβάτες παρουσιάζει ένα «σημαντικά υψηλότερο» ποσοστό αλλοδαπών, σύμφωνα με την αστυνομία, αν και δε δόθηκαν ακριβή στοιχεία.

Αν και η αστυνομία έχει υποσχεθεί να είναι περισσότερο παρούσα στα σχολεία, οι γονείς εξέφρασαν ανησυχίες για επιθέσεις στα παιδιά τους ενώ οι επιθέσεις συνεχίστηκαν σχεδόν αδιάκοπα.

Οι γονείς περιγράφουν μια κατάσταση που συνορεύει με ακραία απόγνωση, με μια γυναίκα να λέει στην Die Welt έξω από το σχολείο πως ο 13χρονος γιος της είχε πέσει θύμα ληστείας ήδη τρεις φορές. Μια άλλη μητέρα είπε στην εφημερίδα ότι ο γιος της εκβιάστηκε για χρήματα. Και οι δύο μητέρες έχουν πλέον ενταχθεί στην πρωτοβουλία «Safe Schools in Halle», η οποία δημιουργήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η πρωτοβουλία λέει ότι δεν θα καταφύγει στη βία και θα λειτουργήσει εντός του νόμου, πράγμα που πιθανότατα σημαίνει ότι θα συμμετέχει σε περιπολίες και παρακολούθηση.

Μια μητέρα είπε: «Είναι απλώς να είμαστε παρόντες και να δείξουμε ότι προστατεύουμε τα παιδιά μας».

Ωστόσο, η Die Welt ανέφερε πως πολλοί μαθητές εξοπλίζονται με σπρέι πιπεριού, ενώ άλλοι έχουν ακόμη και τώρα μαχαίρια, σύμφωνα με έναν μαθητή με τον οποίο μίλησε η εφημερίδα.

Υπάρχουν επίσης ακραίες απειλές που αντιμετωπίζουν ορισμένοι μαθητές, συμπεριλαμβανομένων των δραστών που παίρνουν τις ταυτότητές τους, τραβούν φωτογραφίες και δηλώνουν ότι θα βλάψουν τις οικογένειές τους εάν μιλήσουν στην αστυνομία.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail