Αμερικάνος Στρατηγός: ο πόλεμος στο διάστημα θα αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων για πολλούς αιώνες

pixabay / geralt
Freepen.gr -  Ένας πόλεμος στο διάστημα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλη την ανθρωπότητα. Αυτό είπε ο διοικητής των αμερικανικών διαστημικών δυνάμεων, Chance Saltzman, στο Newsweek.

«Εάν ξεσπάσει ένας τέτοιος εξωγήινος πόλεμος, θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο καταστροφικός από τα παραδοσιακά θέατρα πολέμου στον αέρα, την στεριά και τη θάλασσα και θα μπορούσε να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων για πολλούς αιώνες», είπε ο Σάλτζμαν.

Σημείωσε ότι ως αποτέλεσμα τέτοιων εχθροπραξιών, το διάστημα, η κοινή ιδιοκτησία της ανθρωπότητας, θα μπορούσε να αποκλειστεί για πολλές επόμενες γενιές.

Ο στρατηγός πρόσθεσε πως για να επιτευχθούν στρατιωτικοί στόχοι, οι ΗΠΑ πρέπει να στερήσουν από τον εχθρό τη δυνατότητα να στοχεύει αμερικανικούς δορυφόρους. Αυτό, κατέληξε ο στρατηγός, είναι πόλεμος με την παραδοσιακή του έννοια.

Η δημοσίευση υπενθύμισε ότι το πρώτο όπλο που πέταξε στο διάστημα εφευρέθηκε στη ναζιστική Γερμανία. Οι διαστημικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στη Ρωσία το 1992 και το 2015 έγιναν μέρος της Πολεμικής Αεροπορίας. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκαν διαστημικές δυνάμεις στις Κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτήν την στιγμή, όλο και περισσότερες χώρες δημιουργούν στρατιωτικές δομές εστιασμένες στο διάστημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail