Τι παράδοξο συμβαίνει στην Πολωνία με τους Ρώσους επιχειρηματίες παρά τις κυρώσεις


Freepen.gr - Ο αριθμός των επιχειρήσεων στην Πολωνία που ανήκουν σε Ρώσους δε μειώνεται μετά την επιβολή αντιρωσικών κυρώσεων, αλλά, αντίθετα, αυξάνεται, αναφέρει η Rzeczpospolita.

"Οι πολωνικές κυρώσεις εμπόδισαν μόνο μέρος των μεγαλύτερων ρωσικών επιχειρήσεων. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Ρώσων επιχειρηματιών στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 40%", αναφέρει η δημοσίευση.

Σύμφωνα με την Rzeczpospolita, μόνο τρεις Ρώσοι επιχειρηματίες διέκοψαν τις δραστηριότητές τους στην Πολωνία αφού οι θυγατρικές τους υπόκεινται σε κυρώσεις που τις εμπόδισαν να ασκήσουν οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Πολωνία. 

"Η συντριπτική πλειοψηφία των ρωσικών οντοτήτων που υπόκεινται σε κυρώσεις... εξακολουθούν να παραμένουν στην Πολωνία, αν και δεν ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες. Επιπλέον, περισσότερες από 400 νέες εταιρείες που ανήκουν σε Ρώσους εμφανίστηκαν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του έτους", αναφέρει το άρθρο.

«Αποδεικνύεται ότι, παρά τις κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της ΕΕ, οι ρωσικές επιχειρήσεις στην Πολωνία ευδοκιμούν», αναφέρει η δημοσίευση. Σύμφωνα με την Rzeczpospolita, ο αριθμός των ενεργών και σε αναστολή εταιρειών στις οποίες ο ιδιοκτήτης είναι άτομο με ρωσική υπηκοότητα είναι σήμερα 1.732. Επιπλέον, σε 1.315 περιπτώσεις μιλάμε για άτομα με αποκλειστικά ρωσική υπηκοότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail