Η Γενοκτονία των Χριστιανών κλιμακώνεται σε όλο τον πλανήτη, αλλά οι περισσότεροι Δυτικοί δε γνωρίζουν καν ότι συμβαίνει

Γνωρίζατε ότι τεράστια πλήθη Χριστιανών έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες εκκλησίες έχουν δεχθεί επιθέσεις τους τελευταίους μήνες; Εάν ζείτε στο δυτικό κόσμο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχετε ακούσει τίποτα για αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό που γίνεται «είδηση» ελέγχεται πολύ αυστηρά από μια χούφτα εξαιρετικά ισχυρών εταιρειών. Έτσι θα λάβετε τα «νέα» που θέλουν να έχετε. Για παράδειγμα, νωρίτερα σήμερα το Yahoo News δημοσίευσε μια «ειδησεογραφία» με τίτλο «Η Κιμ Καρντάσιαν εμφανίστηκε κατά λάθος να δημοσιεύσει μια μη επεξεργασμένη selfie αυτό το Σαββατοκύριακο». Με όλα τα άλλα που συμβαίνουν στον κόσμο, σε αυτό θέλουν να επικεντρωθούμε;

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δε θα μπορούσα να μη με νοιάζει τι selfies επιλέγει να δημοσιεύει η Kim Kardashian στα social media.

Αλλά νοιάζομαι για όλους τους χριστιανούς που σφάζονται στην πολιτεία Manipur στην Ινδία:

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ απηύθυναν έκκληση στην κυβέρνηση της Ινδίας για τη συνεχιζόμενη βία στην πολιτεία Μανιπούρ, η οποία έχει αφήσει 187 νεκρούς, 70.000 εκτοπισμένους και εκατοντάδες εκκλησίες που καταστράφηκαν εν μέσω εθνοτικών και θρησκευτικών εντάσεων.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσαν να σταματήσουν εντελώς τη βία.

Χιλιάδες όπλα έχουν λεηλατηθεί από την αστυνομία και υπάρχει τεράστια ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια:

Η κυβέρνηση έχει αναπτύξει περίπου 50.000 στρατιώτες, ένοπλους αστυνομικούς και άλλο προσωπικό ασφαλείας για την επιβολή ζωνών ασφαλείας μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Παρά τα μέτρα αυτά, οι όχλοι έχουν λεηλατήσει περισσότερα από 4.000 όπλα και μισό εκατομμύριο φυσίγγια από την αστυνομία στη Μανιπούρ, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις.

Φυσικά αυτή δεν είναι η μόνη περιοχή της Ινδίας όπου συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

Πολλοί στην Ινδία μισούν βαθύτατα το γεγονός ότι ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα σε αυτό το έθνος τα τελευταία χρόνια και το επίπεδο των διώξεων συνεχίζει να χειροτερεύει κάθε χρόνο.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ καλείται να παρέμβει για να αποτρέψει τη γενοκτονία 120.000 Αρμενίων Χριστιανών από την ισλαμική κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν:

Ένας συνασπισμός παγκόσμιων οργανισμών ανακοίνωσε την έναρξη μιας εκστρατείας αφιερωμένης στον τερματισμό του αποκλεισμού από το Αζερμπαϊτζάν στην αρμενική επικράτεια Αρτσάχ και τον τερματισμό της γενοκτονίας 120.000 Αρμενίων που έχουν παγιδευτεί στη χώρα τους για περισσότερες από 260 ημέρες χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα και άλλες σωτήριες ανάγκες. Αυτές οι εξέχουσες οργανώσεις ενώνονται κάτω από το έμβλημα «120.000 λόγοι» για να δώσουν σήμα στον Πρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ πως απαιτείται άμεση δράση για τον τερματισμό αυτής της γενοκτονίας, για την παροχή ανακούφισης που διατηρούν τη ζωή και για την απρόσκοπτη πρόσβαση των Αρμενίων στη χώρα τους. Χωρίς αυτές τις ενέργειες, η Αμερική θα μπορούσε να είναι σε ετοιμότητα και να επιτρέψει τον θάνατο και τον εκτοπισμό 120.000 Αρμενίων Χριστιανών.

Στο Καπιτώλιο, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τομ Λάντος του Κογκρέσου των ΗΠΑ συγκάλεσε μια κρίσιμη ακρόαση για την αντιμετώπιση της γενοκτονίας που διέπραξε το Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων στο Αρτσάχ. Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός του διαδρόμου του Λατσίν, του μοναδικού δρόμου που συνδέει το Αρτσάχ με την Αρμενία, που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2022, έχει διακόψει την πρόσβαση περίπου 120.000 Αρμενίων κατοίκων στο Αρτσάχ σε βασικά αγαθά. συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, του ηλεκτρισμού, των φαρμάκων που σώζουν ζωές και της υγειονομικής περίθαλψης.

Για πολλά περισσότερα σχετικά με την τρομακτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στην Αρμενία, θα σας παροτρύνω να διαβάσετε ένα εξαιρετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε από το Zero Hedge με τίτλο «Αργή Γενοκτονία 120.000 Αρμενίων Χριστιανών που Συμβαίνει υπό την Κατοχή του Αζερμπαϊτζάν» .

Εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν δε λάβει μέτρα σύντομα, χιλιάδες Αρμένιοι χριστιανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν.

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα κάνει το σωστό;

Δυστυχώς, ο Μπάιντεν και τα τσιράκια του σπάνια κάνουν κάτι για να προστατεύσουν τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το σημείο, οι χριστιανικές κοινότητες δέχονται τακτικές επιθέσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή. Στην πακιστανική πόλη Faislabad, ένας γιγαντιαίος αντιχριστιανικός όχλος έκανε πρόσφατα μια εξαιρετικά βίαιη έξαρση:

Ένας όχλος επιτέθηκε σε χριστιανική κοινότητα στο Φαϊσλαμάντ του Πακιστάν με την κατηγορία της βεβήλωσης ενός αντιγράφου του Ιερού Κορανίου. Εκατοντάδες άνθρωποι οπλισμένοι με ξύλα και πέτρες εισέβαλαν σε μια κατά κύριο λόγο χριστιανική περιοχή, βανδαλίζοντας πολλές εκκλησίες, νεκροταφεία και πυρπολώντας δεκάδες σπίτια. Οι πακιστανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το θέμα και συνέλαβαν σχεδόν 150 άτομα.

Εάν επιλέξετε να είστε Χριστιανός στο Πακιστάν, βάζετε κυριολεκτικά τη ζωή σας στο όριο κάθε μέρα.

Αν σας σταματούσαν ξαφνικά σκληροπυρηνικοί μουσουλμάνοι και σας ζητούσαν να απαγγείλετε την ισλαμική πίστη, τι θα κάνατε;

Ένας Πακιστανός πάστορας βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτό ακριβώς το σενάριο την πρόσφατη Κυριακή το απόγευμα και η απάντησή του είχε ως αποτέλεσμα ότι πυροβολήθηκε στο στήθος:

Ένας πάστορας πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους το απόγευμα της Κυριακής στη Jaranwala του Πακιστάν, μια εβδομάδα αφότου γράφτηκαν ισλαμιστικά συνθήματα στους τοίχους της εκκλησίας του, ανέφεραν πηγές.

Ο ιερέας Eleazar Sidhu, πάστορας μιας Πρεσβυτεριανής εκκλησίας στο χωριό Kukranwala στην περιοχή Khanuwana της Jaranwala tehsil, στην περιοχή Faisalabad, είπε ότι οι δράστες τον διέταξαν να απαγγείλει το ισλαμικό δόγμα πριν τον πυροβολήσουν. Επέστρεφε στο σπίτι του στην πόλη Ρεχμάτ με ένα βοηθό μετά από ποιμαντικές επισκέψεις σε μέλη της εκκλησίας, όταν δύο γενειοφόροι άνδρες σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα του κοντά στη στάση του λεωφορείου Khanuwana, είπε.

«Ένας από τους δράστες τράβηξε ένα πιστόλι και μου ζήτησε να απαγγείλω το ισλαμικό Kalima, [απαγγελία πίστης]», δήλωσε ο πάστορας Sidhu στην Πρώτη Έκθεση Πληροφοριών (FIR) που κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Saddar στη Jaranwala. «Όταν αρνήθηκα και άρχισα να απαγγέλλω το Σύμβολο της Πίστεως των Αποστόλων, ο άνδρας άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστώ από σφαίρα στο πάνω μισό του στήθους μου [στον ώμο]. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή μετά την επίθεση».

Στο γειτονικό Αφγανιστάν, ο χριστιανικός πληθυσμός έχει μειωθεί σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, επειδή τόσοι πολλοί Χριστιανοί εγκατέλειψαν τη χώρα μόλις ανέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν.

Σε όλη τη Μέση Ανατολή και σε βαριά ισλαμικές περιοχές της Αφρικής, γίνονται αδυσώπητες προσπάθειες για την εξάλειψη της χριστιανικής πίστης.

Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι περισσότερες από 18.000 χριστιανικές εκκλησίες έχουν πυρποληθεί στη Νιγηρία από το 2009;

Τόσο η Μπόκο Χαράμ όσο και οι μουσουλμάνοι κτηνοτρόφοι Φουλάνι έχουν στοχοποιήσει χριστιανούς στη Νιγηρία. Από το 2009, τουλάχιστον 18.000 χριστιανικές εκκλησίες και 2.200 χριστιανικά σχολεία πυρπολήθηκαν και πέντε εκατομμύρια χριστιανοί έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό.

Γιατί τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στον δυτικό κόσμο δε μιλούν ποτέ για αυτό;

Φυσικά το έθνος που φαίνεται να είναι το πιο αποφασισμένο να εξαφανίσει τη χριστιανική πίστη είναι η Βόρεια Κορέα.

Στη Βόρεια Κορέα, όσοι ανακαλύπτονται πως είναι Χριστιανοί συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου κυριολεκτικά δουλεύονται μέχρι θανάτου:

Το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο για να είσαι χριστιανός εξακολουθεί να είναι η Βόρεια Κορέα, όπου ένας «Νόμος κατά της αντιδραστικής σκέψης» του 2021 υποβάλλει τους χριστιανούς σε σύλληψη, εγκλεισμό σε στρατόπεδα εργασίας ή ακόμα και θάνατο. Ακόμη και η κατοχή μιας Βίβλου είναι σοβαρό έγκλημα.

Εάν ζείτε σε ένα δυτικό έθνος, θα πρέπει να είστε ευγνώμονες για όποιο επίπεδο θρησκευτικής ελευθερίας έχετε ακόμα.

Γιατί τα πράγματα γίνονται άσχημα σε όλο τον κόσμο.

Συνολικά, αναφέρεται ότι πάνω από 360 εκατομμύρια από εμάς «υποφέρουμε υψηλά επίπεδα δίωξης και διακρίσεων» λόγω της πίστης μας:

Περισσότεροι από 360 εκατομμύρια Χριστιανοί υφίστανται υψηλά επίπεδα δίωξης και διακρίσεων για την πίστη τους. «Τα τελευταία 30 χρόνια», γράφουν οι αναλυτές των Open Doors, «ο αριθμός των χωρών όπου οι Χριστιανοί υφίστανται υψηλά και ακραία επίπεδα δίωξης έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε 76 χώρες».

Σε όλη την ιστορία, οι Χριστιανοί έχουν αντιμετωπίσει βασανιστήρια και θάνατο.

Και δεν είναι κάτι διαφορετικό στην εποχή μας.

Στην πραγματικότητα, αναμένω πλήρως πως το επίπεδο των διώξεων θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Είστε έτοιμοι να δώσετε τη ζωή σας για αυτό που πιστεύετε;

Για πολλούς Χριστιανούς στην άλλη άκρη του κόσμου, αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να συλλογίζονται σε τακτική βάση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail