Γίνεται συζήτηση στη Ρωσία για χτύπημα στόχων στις ΗΠΑ επειδή ο Πυρηνικός Πόλεμος έχει γίνει «αναπόφευκτος»

pixabay / AlexAntropov86
Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα πόσο κοντά είμαστε στον πυρηνικό πόλεμο. Οι πολιτικοί μας μας διαβεβαιώνουν με σιγουριά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δε θα πυροδοτήσει ποτέ πυρηνική σύγκρουση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στον δυτικό κόσμο σπάνια μιλούν για ένα τέτοιο σενάριο. 

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αλλά στη Ρωσία, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Θεωρούν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως υπαρξιακή σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ και γίνεται συνεχής λόγος στη ρωσική τηλεόραση για την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου. Εδώ είναι το τελευταίο παράδειγμα που έχω συναντήσει:

Ένας προπαγανδιστής του Κρεμλίνου εξέδωσε την τελευταία πυρηνική απειλή κατά της Δύσης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποιώντας πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν από μια ρωσική πυραυλική επίθεση.

Ο Igor Korotchenko, συντάκτης της εφημερίδας National Defense και τακτικός καλεσμένος του καναλιού Russia 1, όπου οι καλεσμένοι έχουν επανειλημμένα ζητήσει χτυπήματα κατά των συμμάχων της Ουκρανίας, εξαιρείται από την κριτική για τη ρωσική συμπεριφορά στον πόλεμο.

Κατά την πρόσφατη εμφάνισή του στο κανάλι Russia 1, ο Κοροτσένκο μίλησε ανοιχτά για ένα «πρώτο χτύπημα» που θα συνεπαγόταν το χτύπημα «στόχων στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής»:

«Το πιο σημαντικό μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στους Αμερικανούς είναι ότι δεν θα κάνουμε πόλεμο μαζί σας στην Ευρώπη», είπε σε ένα κλιπ που δημοσιεύτηκε στη συνέχεια στο X (πρώην Twitter) από τον Ουκρανό σύμβουλο εσωτερικών υποθέσεων, Anton Gerashchenko.

«Σε απάντηση στις επιθέσεις σας σε ρωσικές στρατιωτικές ή πολιτικές εγκαταστάσεις, το πρώτο χτύπημα θα είναι ένα προληπτικό περιορισμένο χτύπημα κατά στόχων στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», είπε στον παρουσιαστή του 60 Minutes, Yevgeny Popov. Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία ανακοίνωσε πως το στρατηγικό πυραυλικό της σύστημα Sarmat, το οποίο μπορεί να φτάσει στις ΗΠΑ, είχε τεθεί σε υπηρεσία μάχης.

Αυτό είναι αρκετά εκπληκτικό.

Αλλά οι παρατηρήσεις του Korotchenko είναι ήμερες σε σύγκριση με αυτά που λέει ο απόστρατος στρατηγός Alexander Vladimirov.

Ο Βλαντιμίροφ είναι ο συγγραφέας της «Πολεμικής Βίβλου» της Ρωσίας και είναι απόλυτα πεπεισμένος πως ένας πυρηνικός πόλεμος με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας έχει γίνει «αναπόφευκτος»:

Ο πυρηνικός πόλεμος είναι η «αναπόφευκτη» κατάληξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, προειδοποίησε ένας Ρώσος στρατηγός που έγραψε την «Πολεμική Βίβλο» του έθνους.

Η ανατριχιαστική πρόβλεψη προήλθε από τον απόστρατο στρατηγό Alexander Vladimirov, ο οποίος έγραψε το τρίτομο βιβλίο της Ρωσίας που ονομάζεται «Γενική Θεωρία του Πολέμου».

Γιατί αυτό δεν έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίροφ, «σε αυτόν τον πόλεμο θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα» και θέλει η χώρα του να προετοιμαστεί ενεργά για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, ώστε να έχει την καλύτερη ευκαιρία να επιβιώσει:

Προειδοποίησε: «Είμαι βέβαιος ότι τα πυρηνικά όπλα θα χρησιμοποιηθούν σε αυτόν τον πόλεμο – αναπόφευκτα, και από αυτό ούτε εμείς ούτε ο εχθρός θα έχουμε πού να πάμε.

«Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί και η ηγεσία μας, τόσο πιο γρήγορα αρχίσουμε να εκπαιδεύουμε τα στρατεύματα και τον πληθυσμό για αυτό – τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε για επιβίωση, που σημαίνει νίκη».

Δυστυχώς, ο Βλαντιμίροφ βλέπει τα πράγματα πολύ καθαρά.

Αν παραμείνουμε στο μονοπάτι που βαδίζουμε, θα έχει ως αποτέλεσμα το αδιανόητο.

Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί από εμάς υποστηρίζουμε μια ειρηνική λύση στην Ουκρανία.

Δυστυχώς, ο Τζο Μπάιντεν και τα τσιράκια του απλώς κλιμακώνουν τα πράγματα. Είναι βαθιά απογοητευμένοι με το πόσο άσχημα πήγε η αντεπίθεση της Ουκρανίας και πιέζουν τους Ουκρανούς να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να επιτύχουν μια σημαντική πρόοδο στο νότο:

Μισή ντουζίνα Αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπαν στους New York Times και σε άλλα μέσα ότι αρχίζουν να αμφισβητούν ορισμένες από τις στρατιωτικές τακτικές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του σημείου που τοποθετούν τις μάχιμές τους μονάδες στην πρώτη γραμμή.

Οι Ουκρανοί διοικητές μοιράζουν τις δυνάμεις τους εξίσου μεταξύ της ανατολής και του νότου της χώρας, ενώ θα έπρεπε να τις ενοποιήσουν περισσότερο στο νότο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Κάλεσαν την Ουκρανία να πιέσει μέσα από τα τεράστια ναρκοπέδια που άφησε πίσω της η Ρωσία στην περιοχή, ακόμη και αν αυτό σημαίνει απώλεια περισσότερων στρατιωτών και εξοπλισμού στη διαδικασία, σύμφωνα με τις αναφορές.

Αλλά τι πρέπει να κάνουν οι Ουκρανοί;

Η ρωσική άμυνα είναι εξαιρετικά καλά προετοιμασμένη και δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί άνδρες έχουν ήδη σφαγιαστεί κατά τη διάρκεια άκαρπων προσπαθειών να διαρρήξουν τις ρωσικές γραμμές.

Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη στο ανατολικό μέτωπο:

Ο Ουκρανικός Στρατός αντιμετωπίζει μια μεγάλη στρατηγική ήττα στο ανατολικό μέτωπο καθώς δείχνει εμφανή σημάδια κατάρρευσης σε όλο τον αμυντικό άξονα από το Kupyansk έως τη γραμμή Svyatovo-Kremina-Liman-Serebryansky-Belogorovka.

Όπως μπορούμε να δούμε, η κατάσταση στις κατευθύνσεις Kupyansk και Krasnolimansky γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τους ουκρανικούς σχηματισμούς.

Δεν είναι τυχαίο πως οι δυνάμεις του Κιέβου στην περιοχή του Χάρκοβο, με την υποστήριξη της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας), πραγματοποιούν περιπάτους από πόρτα σε πόρτα στην επικράτεια και σχεδόν όλοι οι άνδρες, ακόμη και οι ηλικιωμένοι, επιστρατεύονται στις τάξεις των ουκρανικών σχηματισμών.

Οι Ουκρανοί ξεμένουν από ζεστά κορμιά.

Κάποια στιγμή θα γίνουν πολύ απελπισμένοι.

Και όπως λέω πάντα, οι απελπισμένοι άνθρωποι κάνουν απελπισμένα πράγματα.

Την ίδια στιγμή, ο πόλεμος με την Κίνα έρχεται όλο και πιο κοντά.

Αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε ένα πακέτο στρατιωτικών όπλων 80 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ταϊβάν «στο πλαίσιο ενός προγράμματος που συνήθως αποθηκεύεται για κυρίαρχα έθνη»:

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε τη χρηματοδότηση για την πρώτη μεταφορά αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν στο πλαίσιο ενός προγράμματος που συνήθως αποθηκεύεται για κυρίαρχα έθνη, σύμφωνα με ειδοποίηση που εστάλη στο Κογκρέσο την Τρίτη.

Το πακέτο – το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος ξένης στρατιωτικής χρηματοδότησης (FMF) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ – ανέρχεται συνολικά σε 80 εκατομμύρια δολάρια και θα πληρωθεί από τους Αμερικανούς φορολογούμενους.

«Το FMF θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των δυνατοτήτων αυτοάμυνας της Ταϊβάν μέσω της κοινής και συνδυασμένης αμυντικής ικανότητας και της ενισχυμένης επίγνωσης του θαλάσσιου τομέα και της ικανότητας θαλάσσιας ασφάλειας», έγραψε το υπουργείο στην κοινοποίησή του προς το Κογκρέσο που εξετάστηκε από το CNN.

Περιττό να πούμε πως αυτή η κίνηση εξόργισε απολύτως τους Κινέζους:

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εξέφρασε την Πέμπτη «έντονη δυσαρέσκεια» και «σθεναρή αντίθεση» για την πώληση όπλων, η οποία είπε ότι είχε βλάψει «την κυριαρχία και τα συμφέροντα ασφάλειας της Κίνας» και υπονόμευσε «την ειρήνη και την σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν».

Προέτρεψε τις ΗΠΑ «να σταματήσουν να ενισχύουν τις στρατιωτικές συνδέσεις ΗΠΑ-Ταϊβάν και να εξοπλίζουν την Ταϊβάν» και «να σταματήσουν να δημιουργούν εντάσεις στα στενά της Ταϊβάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γουάνγκ Γουένμπιν σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας επέκρινε επίσης την πώληση, λέγοντας ότι ο κινεζικός στρατός «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να το αντιμετωπίσει αποφασιστικά».

Από τότε που μπήκε ο Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο, η κυβέρνησή του προκαλεί ασταμάτητα τόσο τους Ρώσους όσο και τους Κινέζους.

Στην πορεία, οδηγήθηκαν πιο κοντά.

Και τώρα οι Ρώσοι στην πραγματικότητα προτείνουν να συμπεριληφθεί και η Βόρεια Κορέα στις επικείμενες κοινές ναυτικές ασκήσεις:

Η Ρωσία φέρεται να έχει προτείνει τη διεξαγωγή τριμερών ναυτικών ασκήσεων με τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα στον Ινδο-Ειρηνικό, επισημοποιώντας ενδεχομένως μια ένωση μεταξύ χωρών που ήδη μεμονωμένα αποτελούν απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας αποκάλυψε την πρόταση στους βουλευτές σε μια κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πρόσφερε μια τέτοια επίδειξη συμμαχίας στη Βόρεια Κορέα κατά τη συνάντησή του με τον Ανώτατο Ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν τον Ιούλιο. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα, Alexander Matsegora, είπε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πως «φαίνεται σκόπιμο» να συμπεριληφθεί η Βόρεια Κορέα σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Το σκηνικό ετοιμάζεται για τη θερμή φάση του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα για όλα αυτά.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί απλώς το πιστεύουν όταν οι «ειδικοί» μας τους λένε ότι όλα θα πάνε μια χαρά, και προς το παρόν η άγνοια είναι ευτυχία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail