Λονδίνο: Η Κίνα αναζητά Βρετανούς σε σημαντικές θέσεις και τους στρατολογεί

pixabay / Witizia
Freepen.gr - Οι βρετανικές αρχές προειδοποίησαν ότι η Κίνα φέρεται να αναζητά Βρετανούς υπηκόους για να τους στρατολογήσει και να ασκήσουν σημαντική επιρροή στο Λονδίνο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως τα κινεζικά προγράμματα στρατολόγησης επιδιώκουν να στοχεύσουν Βρετανούς και συμμάχους υπηκόους σε βασικές θέσεις και με ευαίσθητες πληροφορίες και τεχνογνωσία, μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση, τον στρατό, τη βιομηχανία και την ευρύτερη κοινότητα», ανέφερε.

Το Πεκίνο «υπερβαίνει το όριο» στην άσκηση επιρροής και αντίθετα αρχίζει να προσπαθεί να παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Βρετανίας στρατολογώντας πρώην και νυν ανώτερους αξιωματούχους, ανέφερε μια κυβερνητική έκθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail