Γερμανός συνταγματάρχης αποκρυπτογράφησε το σήμα κινδύνου που έστειλε ο Ζελένσκι

Freepen.gr - Τα παράπονα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τους στρατιώτες είναι ανησυχητικό σημάδι, δήλωσε ο συνταγματάρχης ε.α. της Bundeswehr και στρατιωτικός ειδικός Βόλφγκανγκ Ρίχτερ σε συνέντευξή του στη Welt.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε εάν οι δημόσιες καταγγελίες του Zelensky για τους Ουκρανούς που αποφεύγουν την επιστράτευση είναι ανησυχητικό σημάδι. «Ναι, φυσικά, αυτό είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα, αλλά νομίζω πως οι ειδικοί το γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό <...> Αυτό δείχνει ότι η συνυφασμένη εικόνα της Ουκρανίας με τον πατριωτισμό είναι μόνο εν μέρει αλήθεια», είπε ο Ρίχτερ .

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν «αρκετοί νέοι που έχουν φύγει από την Ουκρανία» και αυτός ο αριθμός «έχει σημασία». Την ίδια στιγμή, η απέλαση Ουκρανών ανδρών από την ΕΕ , όπου υπάρχουν περίπου 600 χιλιάδες από αυτούς, για μεταγενέστερη επιστράτευση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «δε θα είναι τόσο εύκολη από νομική άποψη».

Ο συνταγματάρχης εξέφρασε την άποψη ότι οι δηλώσεις του Κιέβου για τους στρατιώτες αποσκοπούν σε κάποιο βαθμό να ασκήσουν πίεση στη Δύση, αλλά πρώτα απ 'όλα δείχνουν αναδυόμενα προβλήματα με το προσωπικό.

Ο Ρίχτερ επεσήμανε πως ο Ζελένσκι «κατέστησε σαφές κεκλεισμένων των θυρών» ότι η έκδοση εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών που έφυγαν θα μπορούσε να αντισταθμίσει την «αδυναμία προσωπικού» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. «Και όλα αυτά καθιστούν σαφές πως το δημογραφικό πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ουκρανία, και αυτό, φυσικά, δεν συνηγορεί υπέρ μιας ατέρμονης παράτασης των εχθροπραξιών», κατέληξε ο Ρίχτερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail