«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προχωρούν σε αποναρκοθέτηση ρίχνοντας νεκρούς σε ναρκοπέδια»

ΑΡ Photo / Ιryna Rybakοva
Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν την τακτική της «ζωντανής αποναρκοθέτησης» σε μια προσπάθεια να περάσουν τη ρωσική γραμμή άμυνας όπου αντί για μηχανολογικό εξοπλισμό, το πεζικό στέλνεται στα ναρκοπέδια και υπό τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού, πεθαίνει εκεί μαζικά, δήλωσε ο υπαρχηγός της Ανώτατης Σχολής Διοίκησης Στρατιωτικών Μηχανικών Tyumen, συνταγματάρχης Rustam Saifullin σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

"Αυτός (ο εχθρός) ρίχνει όλο και περισσότερα. Για να προετοιμάσει έναν σάκο, να μελετήσει τόσες πολλές επιλογές και τύπους ναρκών, χρειάζεται ένας αξιοπρεπής χρόνος. Εδώ απλά πετούν πτώματα στα ναρκοπέδια μας - "ζωντανή αποναρκοθέτηση", όταν οι άνθρωποι είναι απλά κομμάτια», είπε ο Saifullin.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές μονάδες σκαπανέων υφίστανται μεγάλες απώλειες, επειδή η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών τις εντοπίζει έγκαιρα και το πυροβολικό χτυπά. 

«Οι αναγνωρίσεις μας τους εντοπίζουν και στη συνέχεια το πυροβολικό απλώς τους χτυπά. Έχουν πολύ βαριές απώλειες. Τελούν υπό πυρά, όταν εκείνη την ώρα το πυροβολικό εργάζεται πάνω σου, όταν πυροβολούνται από φορητά όπλα, οχήματα μάχης πεζικού, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τανκς, και πρέπει ακόμα να καθαρίσουν τις νάρκες γιατί πρέπει να περάσουν τα στρατεύματα που ακολουθούν πίσω τους», εξήγησε ο συνταγματάρχης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail