Η ουκρανική αντεπίθεση μετατράπηκε σε ρωσικές αντεπιθέσεις

Freepen.gr - Το Κίεβο εξακολουθεί να διαβεβαιώνει τον ουκρανικό πληθυσμό και τους δυτικούς φορολογούμενους ότι η αντεπίθεσή του πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο και ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει τις επιθέσεις παρά τις βροχές που πλησιάζουν. Ωστόσο, η κακοκαιρία, που αναμφίβολα θα περιπλέξει τις όποιες στρατιωτικές επιχειρήσεις, δεν είναι το μόνο πρόβλημα του ουκρανικού στρατού, αναφέρει το southfront.press. Οι τεράστιες απώλειες, η έλλειψη νικών στο πεδίο της μάχης παρά την ανάπτυξη στρατηγικών εφεδρειών και ακριβού δυτικού βαρέως εξοπλισμού, το χαμηλό ηθικό των κινητοποιημένων Ουκρανών στρατιωτών, που δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία και εκπαίδευση, έχουν ήδη θέσει σε κίνδυνο τα σχέδια του Κιέβου.

Ως αποτέλεσμα, η αντεπίθεση του Κιέβου μετατράπηκε σε αιματηρές μάχες θέσης. Οι ουκρανικές μέτωπες φουντώνουν από τη μάχη με την πρωτοβουλία να περνάει από τη μια πλευρά στην άλλη. Ως αποτέλεσμα, οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό αυξάνονται και από τις δύο πλευρές χωρίς κανένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Στο νότο, οι ουκρανικές μονάδες συνεχίζουν τις προσπάθειες να κερδίσουν έδαφος στα περίχωρα του Novomayorskoe και του Novodonetskoe. Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν και πρόσφατα ανέκτησαν τον έλεγχο ορισμένων θέσεων.

Ρώσοι καταιγίδες αντεπιτέθηκαν επίσης στη δυτική πλευρά κοντά στο χωριό Priyutnoye. Σύμφωνα με πληροφορίες, απώθησαν τις ουκρανικές μονάδες από την Γκρουσεβάγια. Οι μάχες συνεχίζονται λίγα χιλιόμετρα βόρεια του χωριού, γεγονός που περιπλέκει την ουκρανική επίθεση στην περιοχή Velikaya Novoselka.

Η ουκρανική προέλαση έχει επίσης σταματήσει νότια του Orekhov. Ως αποτέλεσμα μιας άλλης αντεπίθεσης, οι ρωσικές μονάδες ανέκτησαν τον έλεγχο ορισμένων θέσεων κοντά στο Verbove.

Εν τω μεταξύ, το χωριό Ραμποτίνο παραμένει εν μέρει στην γκρίζα ζώνη. Οι ουκρανικές μονάδες προσπαθούν να αποκτήσουν έδαφος στα νότια προάστια κάτω από σφοδρά πυρά από ρωσικό πυροβολικό και αεροσκάφη. Με τη σειρά τους, ουκρανικές πηγές υποστηρίζουν μεγάλες απώλειες από τη ρωσική πλευρά στην περιοχή.

Σε μια προσπάθεια να σπάσουν τη ρωσική άμυνα, οι ουκρανικές δυνάμεις παρακάμπτουν το χωριό από τα ανατολικά, χωρίς όμως μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου, 3 Αμερικανοί Μπράντλεϊ ηττήθηκαν στην περιοχή. Μια άλλη επίθεση έληξε με τραυματίες Ουκρανούς που αφέθηκαν να πεθάνουν στο πεδίο της μάχης. Κάποιοι ήταν πιο τυχεροί καθώς αρκετοί Ουκρανοί στρατιώτες φέρονται να συνελήφθησαν ως αιχμάλωτοι.

Στη δεύτερη κύρια κατεύθυνση της αντεπίθεσης του Κιέβου, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να προχωρήσει ελαφρά τις τελευταίες ημέρες. Στα νότια του Bakhmut, οι σφοδρές μάχες για κάθε σπίτι συνεχίζονται στους δρόμους της Kleshcheevka. Εν μέσω μεγάλων απωλειών στον στρατό, η ουκρανική διοίκηση έριξε αστυνομικούς στις αιματηρές μάχες εκεί. Όλο και περισσότερα επίσημα δημοσιευμένα μοιρολόγια επιβεβαιώνουν μεγάλες απώλειες σε αυτή την ανεκπαίδευτη αστυνομική ταξιαρχία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν επίσης επαναλάβει τις ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Andreevka. Τα ρωσικά στρατεύματα αναγκάστηκαν πρόσφατα να εγκαταλείψουν ορισμένες από τις θέσεις τους κοντά στο σιδηρόδρομο, αλλά εξακολουθούν να συνεχίζουν τις αντεπιθέσεις τους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν την επίθεσή τους στην περιοχή Μπαχμούτ πριν από τέσσερις μήνες, αλλά δεν έχουν ακόμη πετύχει στρατηγικά σημαντικές νίκες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail