Η Ρωσία έχει κερδίσει δύο φορές περισσότερα χρήματα από ό,τι της μπλόκαρε η Δύση – Πούτιν

Sputnik/Vitaly Belousov
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει το διπλάσιο ποσό χρυσού και συναλλαγματικών αποθεμάτων που είχε παγώσει η Δύση πέρυσι, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ την Τρίτη.

Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν παγώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας στο πλαίσιο κυρώσεων που σχετίζονται με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

"Γνωρίζω πως τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος μας έχουν παγώσει. Ναι, έχουμε ήδη κερδίσει τα διπλάσια. Αλλά δε μιλάμε καν για αυτά τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια, μιλάμε για υπονόμευση της εμπιστοσύνης σε εκείνους που το έκαναν αυτό", υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πολλοί οικονομολόγοι, συμπεριλαμβανομένης της Δύσης, έχουν προειδοποιήσει ότι η κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων θα θέσει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο τραπεζικό σύστημα της ΕΕ και θα βλάψει το καθεστώς του μπλοκ ως παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail