Σουηδία: Οι ηλικιωμένοι στερούνται το γάλα σε κουάκερ αφού «τέλειωσαν τα χρήματα» ενώ οι μετανάστες παίρνουν δεκάδες εκατομμύρια για στέγαση

Οι κάτοικοι του κέντρου άνοιας Kärråkra στο Eslöv της Σουηδίας, μένουν χωρίς βασικά προϊόντα, όπως το γάλα προς το τέλος του μήνα, λόγω υπερβολικών προϋπολογισμών.
Freepen.gr -
Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι ενός οίκου άνοιας στη Σουηδία σερβίρονται κουάκερ χωρίς γάλα για πρωινό λόγω έλλειψης κεφαλαίων, παρά το γεγονός ότι ο δήμος μόλις πρόσφατα βρήκε τα μετρητά για να φιλοξενήσει μετανάστες σε ξενοδοχεία, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Samnytt αποκάλυψε τον θάνατο συνταξιούχων στο γηροκομείο Kärråkra στο Eslöv, κάτι που ισχυρίζεται πως είναι απλώς η τελευταία μείωση στην ποιότητα της περίθαλψης που παρέχεται στους κατοίκους τα τελευταία χρόνια.

«Τα χρήματα έχουν τελειώσει», είπε η Σοφία Πέρσον, η διευθύντρια της εγκατάστασης, στην εφημερίδα Skånska Dagbladet όταν ρωτήθηκε για το κατώτερο πρωινό που προσφέρεται στους ηλικιωμένους κατοίκους της.

Εξήγησε ότι ο προϋπολογισμός του οίκου φροντίδας για τον Αύγουστο είχε εξαντληθεί πριν από το τέλος του μήνα, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην μπορεί να αγοράσει ορισμένα βασικά είδη, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος, μέχρι τον επόμενο μήνα.

Η Persson εξέφρασε τη λύπη της για την κατάσταση και εξήγησε ότι πολλοί κάτοικοι ήταν δυσαρεστημένοι με τα προσφερόμενα γεύματα, ιδιαίτερα προς το τέλος του μήνα, όταν τα οικονομικά είναι στενά, αλλά σημείωσε ότι όσοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα χυλό χωρίς γάλα για το πρωινό είναι σε θέση να επιλέξουν σάντουιτς.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Samyntt εξηγεί ότι το φαγητό δεν χρηματοδοτείται καν από το δημόσιο για όλους τους κατοίκους, με όσους έχουν τα μέσα να πληρώσουν να χρεώνονται για το πρωινό, και αυτές οι τιμές αυξήθηκαν πρόσφατα από το τοπικό συμβούλιο.

Η κρίση έρχεται σε μια στιγμή που η τοπική κυβέρνηση βρίσκει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τη διαμονή σε ξενοδοχεία για νέες αφίξεις στη Σουηδία.

«Ηλικιωμένοι σε αναπηρικά καροτσάκια με σπασμένους γοφούς πετιούνται στο δρόμο και 90χρονοι που δεν μπορούν να τα καταφέρουν στο σπίτι τους στερούνται θέσης σε γηροκομεία. Αυτό είναι την ίδια στιγμή που ο δήμος του Eslöv έχει ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια για την στέγαση των λεγόμενων ασυνόδευτων μεταναστών σε ξενοδοχεία», ανέφερε ο ιστότοπος.

Εξέφρασε περαιτέρω ανησυχία για την ποιότητα της περίθαλψης που παρέχεται σε εκείνους τους κατοίκους που παραμένουν σε οίκους ευγηρίας στην περιοχή, αναφέροντας πώς ένας αυξανόμενος αριθμός μελών του προσωπικού στις εγκαταστάσεις είναι νεοαφιχθέντες στη χώρα και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους κατοίκους στα σουηδικά και στερούνται επίσης επαρκούς εκπαίδευσης.

«Το Eslöv δεν είναι μοναδικό, έτσι συμβαίνει στους περισσότερους δήμους της Σουηδίας σήμερα», πρόσθεσε.

* Πληροφορίες REMIX
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail