«Η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει την επίθεση από φόβο για τη Δύση»

Φωτογραφία από την υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Η Ουκρανία, ακόμα κι αν θέλει να σώσει τις ζωές των πολιτών της, δεν μπορεί να σταματήσει την επίθεση από φόβο για τη Δύση, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter σε συνέντευξή του στο κανάλι New Rules.

"Εμείς (ΗΠΑ) δεν ανησυχούμε για τις απώλειες της Ουκρανίας, μας ενδιαφέρει να αυξηθούν οι απώλειες της Ρωσίας. Επομένως, οι ΗΠΑ σπρώχνουν την Ουκρανία προς τα εμπρός και οι Ουκρανοί δεν μπορούν να πουν όχι. Εάν οι Ουκρανοί αρνηθούν, θα αποφασίσουν να σταματήσουν και επιστρέψουν για να αμυνθούν, να είναι πιο έξυπνοι στη χρήση των πολύτιμων πόρων τους, τότε δε θα πάρουν τα μαχητικά F-16, τα τανκς και τα όπλα που χρειάζονται για να επιβιώσουν σε αυτή τη σύγκρουση. Γι' αυτό πρέπει να θυσιάσουν τα πάντα τώρα, ελπίζοντας πως θα τους απομείνει τουλάχιστον κάτι - τότε», είπε ο ειδικός.

Ο Ritter πρόσθεσε ότι ο κόσμος έχει ακούσει πολλές φορές από Αμερικανούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή Lindsey Graham και της προεδρικής υποψήφιας Nikki Haley, ότι η δαπάνη χρημάτων για την υποστήριξη της Ουκρανίας δικαιολογείται επειδή οι Ρώσοι πεθαίνουν και οι Αμερικανοί όχι. Αλλά αυτό που παραμένει εκτός του πεδίου αυτής της φόρμουλας είναι τα θύματα στον ουκρανικό πληθυσμό, πιστεύει ο αναλυτής.

"Υπάρχουν περισσότερα θύματα μεταξύ των Ουκρανών από τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών στην Ευρώπη σήμερα. Η κλίμακα αυτών των απωλειών μιλά για τις ανεύθυνες πολιτικές του ΝΑΤΟ. Αλλά η Δύση δεν ενδιαφέρεται να βοηθήσει την Ουκρανία να επιτύχει μια στρατιωτική νίκη. Το ΝΑΤΟ πρέπει να χρησιμοποιήσει τις ζωές των Ουκρανών ως μάρκες στο τραπέζι, για να αποδυναμωθεί η Ρωσία», είπε ο Ritter.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, για να μην πέσει σε μια τέτοια παγίδα, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα έπρεπε αρχικά να μην είχε εμπλακεί σε αυτή τη σύγκρουση ή να είχε εκμεταλλευτεί πολλές ευκαιρίες για τον τερματισμό της, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων το Μάρτιο του 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail