«Τα σχέδια της Δύσης για παραγωγή όπλων στην Ουκρανία δείχνουν τη συμμετοχή της στη σύγκρουση»

Υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών/TASS
Freepen.gr - Η Μόσχα θεωρεί τα δυτικά σχέδια να ξεκινήσει την παραγωγή όπλων στην Ουκρανία ως περαιτέρω απόδειξη της εμπλοκής της στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Σημειώσαμε τις ανακοινώσεις ορισμένων Ευρωπαίων κατασκευαστών όπλων, ιδίως τα σχέδια της γερμανικής Rheinmetall και μιας σουηδικής θυγατρικής της βρετανικής BAE Systems για τη δημιουργία παραγωγής στρατιωτικού υλικού για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καθώς και επιχειρήσεις για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Οι προθέσεις αποτελούν ακόμη μια απόδειξη ότι οι δυτικές αμυντικές βιομηχανίες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εμπλέκονται άμεσα στηΝ στρατιωτική σύγκρουση και υποστηρίζουν το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου», δήλωσε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου.

Οι ρωσικές πρεσβείες στη Γερμανία και τη Σουηδία πραγματοποίησαν διάβημα για τα σχέδια των εταιρειών των δύο χωρών να παράγουν όπλα για την Ουκρανία, πρόσθεσε η Ζαχάροβα κάνοντας λόγο για ξεδιάντροπες προθέσεις των δυτικών αμυντικών βιομηχανιών να επωφεληθούν από τις εξελίξεις θα κλιμακώσει περαιτέρω τα πράγματα στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail