«Δεν το περίμεναν αυτό»: η Δύση εξεπλάγη με την ανθεκτικότητα της ρωσικής οικονομίας


Freepen.gr - Οι διεθνείς οργανισμοί βελτίωσαν και πάλι κατακόρυφα τις προβλέψεις τους για τη ρωσική οικονομία. Έτσι, ο ΟΟΣΑ αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8% στο τέλος του έτους αντί για πτώση 1,5%. Για τρίτη συνεχόμενη φορά, το ΔΝΤ σημειώνει επίσης θετική δυναμική. Το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, με τη σειρά του, προβλέπει ανάπτυξη 2,8%. Δεν υπήρξε παρατεταμένη ύφεση. Αναλυτές αναφέρουν: ο διαρθρωτικός μετασχηματισμός υπό τις κυρώσεις ήδη αποδίδει καρπούς.

Όπως προκύπτει από την έκθεση Σεπτεμβρίου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η ρωσική οικονομία θα αυξηθεί κατά 0,8% το 2023 και κατά 0,9% το 2024. Προηγουμένως, μιλούσαν για μείωση ενάμισι τοις εκατό.

Ο ΟΟΣΑ προσάρμοσε επίσης την πρόβλεψή του για τον πληθωρισμό: 5,2% αντί για 5,4.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ήδη αλλάξει τις εκτιμήσεις του τρεις φορές φέτος: τον Ιανουάριο ανέμενε ανάπτυξη κατά 0,3%, τώρα κατά 1,5% και το 2024 κατά 1,3%.

Όπως εξήγησε το ΔΝΤ, οι δείκτες αναθεωρήθηκαν λόγω των «αντικειμενικών στοιχείων» για το λιανικό εμπόριο, τις κατασκευές και τη βιομηχανική παραγωγή, «που υποδηλώνουν ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο του έτους».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail