Ο Ζελένσκι απείλησε την ΕΕ με τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Γραφείο προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr -
Η μείωση της δυτικής βοήθειας μπορεί να προκαλέσει μια απρόβλεπτη αντίδραση από τους Ουκρανούς πρόσφυγες στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στον Economist.

"Η περικοπή της βοήθειας θα δημιουργήσει κινδύνους για τη Δύση στην αυλή της. Είναι αδύνατο να προβλεφθεί πώς θα αντιδράσουν εκατομμύρια Ουκρανοί στις ευρωπαϊκές χώρες στην εγκατάλειψη της χώρας τους", είπε.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε γενικές γραμμές οι συμπολίτες του «συμπεριφέρθηκαν καλά» και είναι «πολύ ευγνώμονες» στα κράτη που τους προστάτευσαν.

«Αλλά δε θα είναι μια «καλή ιστορία» για την Ευρώπη αν «οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους σε μια γωνία», κατέληξε ο Ζελένσκι.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ουκρανίας σημείωσε ότι άρχισε να αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια ορισμένων δυτικών εταίρων που ισχυρίζονται πως θα στηρίζουν πάντα τη χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail