Το Τέρας του Χερβούργου - Μέχρι και το προσωπικό του νοσοκομείου χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη

Ο Oumar Ndiaye (στη φωτογραφία αριστερά) κατηγορείται ότι βίασε την 29χρονη Γαλλίδα Mégane με ένα σκουπόξυλο
Freepen.gr - Σε μια υπόθεση που έχει γίνει πρωτοσέλιδο στη Γαλλία λόγω του επιπέδου της βαρβαρότητας, η 29χρονη Mégane ξύπνησε από το τεχνητό κώμα μετά το βιασμό της με ένα σκουπόξυλο από τον Oumar Ndiaye, ο οποίος έχει ονομαστεί «το τέρας του Cherbourg» από τον πολιτικό Damien Rieu, γράφει το REMIX.

Η 29χρονη γυναίκα βρισκόταν σε τεχνητό κώμα για περισσότερο από ένα μήνα μετά την επίθεση στις 4 Αυγούστου. Ωστόσο, η υγεία της παραμένει «εύθραυστη», σύμφωνα με συγγενείς.

Η επίθεση περιγράφεται ως «πράξη βασανιστηρίων» από τη Figaro, καθώς ο 18χρονος Ndiaye φέρεται να εισέβαλε στο διαμέρισμα της Mégane και άρχισε να τη βιάζει με ένα σκουπόξυλο μήκους 29 ιντσών, τρυπώντας το έντερό της και προκαλώντας τραύματα που παραλίγο να τη σκοτώσουν ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου έκλαιγε φροντίζοντας τη γυναίκα. Αστυνομικές πηγές λένε ότι η Μέγκαν φέρεται να είχε δει τον ύποπτο στο παρελθόν, αλλά δεν είχε καμία αλληλεπίδραση μαζί του πριν από τον βιασμό.

«Η Mégane βγήκε από κώμα πριν από λίγες μέρες, αλλά η κατάσταση της υγείας της παραμένει εύθραυστη. Αυτά είναι προφανώς εξαιρετικά νέα, αλλά θα της πάρει πολύ χρόνο για να συνέλθει από όλα όσα υπέφερε», είπε ο πατέρας της, Λούντοβικ, σε ένα δελτίο τύπου, το οποίο διάβασε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό HAG'FM, τον οποίο ίδρυσε.

Ο Ludovic προσπαθεί τώρα να ευαισθητοποιήσει για τη γαλλική κυβέρνηση και την έλλειψη ανταπόκρισής της στο άγριο έγκλημα, καθώς και για το γεγονός ότι ο άνδρας που φέρεται να βασάνισε την κόρη του σε κώμα είχε βαρύ ποινικό μητρώο αλλά έμεινε ελεύθερος να επιτεθεί ξανά. 

Όπως ανέφερε προηγουμένως το Remix News, ο 18χρονος ύποπτος έχει μακρύ και βίαιο ποινικό μητρώο που αποτελείται από 17 αδικήματα που αφορούν σωματική επίθεση, κλοπή και αιμομικτική σeξουαλική επίθεση της μικρότερης αδερφής του.

Ο ύποπτος συνελήφθη μια εβδομάδα αργότερα, με τα δακτυλικά του αποτυπώματα να ταιριάζουν με αυτά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του θύματος και η γεωγραφική θέση του ύποπτου στο τηλέφωνό του έδειξε επίσης ότι βρισκόταν στο διαμέρισμά της κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Αστυνομική πηγή είπε ότι μόλις είχε φύγει από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης λίγο πριν την επίθεση τα ξημερώματα, με το κλαμπ να βρίσκεται μόλις μερικές δεκάδες μέτρα από την κατοικία του θύματος.

Μετά τη μεταφορά του θύματος στο νοσοκομείο, οι γιατροί διέγνωσαν διάτρηση παχέος εντέρου, λεπτού εντέρου, περιτόναιου και διαφράγματος, πνευμοθώρακα, κατάγματα πλευρών και υψηλό κίνδυνο σηπτικής καταπληξίας. Τα τραύματα ήταν τόσο ακραία που το προσωπικό του νοσοκομείου που έσπευσε στο περιστατικό χρειάστηκε ψυχολογική φροντίδα και υποστήριξη, με πολλούς στα επείγοντα να ξεσπούν σε κλάματα για την κατάσταση του θύματος, ανέφερε το France Bleu.

Σύμφωνα με τη Figaro, ο ύποπτος δε εξέφρασε «ούτε ενσυναίσθηση ούτε μεταμέλεια» για το έγκλημα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Ο Ndiaye έχει ήδη καταδικαστεί πέντε φορές στο σύστημα δικαστηρίων ανηλίκων για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και βίας. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail