Η γερμανική κυβέρνηση επιτρέπει σε Αφγανούς να φέρουν δεύτερες συζύγους στη χώρα παρά τους νόμους περί πολυγαμίας

pixabay / 24110828
Freepen.gr -
Οι Αφγανοί υπήκοοι που εργάστηκαν με το γερμανικό στρατό κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στη χώρα είδαν να εγκρίνονται τα αιτήματά τους να φέρουν τις δεύτερες γυναίκες και τα παιδιά τους στη Γερμανία, μια κίνηση που δημιουργεί περίπλοκα νομικά προβλήματα.

Στους Αφγανούς υπαλλήλους της Bundeswehr χορηγήθηκαν βίζα για διαμονή στη Γερμανία μετά την αποχώρηση του στρατού από το Αφγανιστάν και οι νόμοι για την οικογενειακή επανένωση επέτρεψαν στους υπαλλήλους να φέρουν μαζί τους τις συζύγους και τα παιδιά τους.

Ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα Westfalenpost ανέφερε πως σε τουλάχιστον δύο γνωστές περιπτώσεις, εγκρίθηκαν μεταγενέστερα αιτήματα επανένωσης για να φέρουν και άλλες συζύγους και παιδιά. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το τοπικό γραφείο μετανάστευσης στην περιοχή Hochsauerland.

Σε μια περίπτωση, ο σύζυγος ζει με μία σύζυγο και τρία παιδιά, ενώ η δεύτερη σύζυγος ζει σε ξεχωριστό διαμέρισμα κοντά με άλλα επτά παιδιά.
 
Ένας άλλος σύζυγος θεωρείται ότι ζει και με τις δύο γυναίκες και με τα εννέα κοινά παιδιά.

Ενώ η πολυγαμία είναι παράνομη στη Γερμανία, υπάρχουν ελαφρυντικές περιστάσεις εάν οι γάμοι έχουν συναφθεί σύμφωνα με ξένους νόμους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail