Η κλιμάκωση στη Μαύρη Θάλασσα καταστρέφει την ελπίδα για μια συμφωνία σιτηρών

Freepen.gr - Από τη στιγμή που η συμφωνία σιτηρών ανεστάλη από τη Μόσχα, ο Ζελένσκι προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους εταίρους του ότι η Ουκρανία εξασφάλισε έναν άλλο προσωρινό διάδρομο για τη ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα. Βρίσκεται κατά μήκος της ακτογραμμής της Βουλγαρίας προς τον Βόσπορο, γράφει το southfront.press.

Το πρώτο φορτηγό πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού στα μέσα Αυγούστου μετά από αίτημα των αρχών του Χονγκ Κονγκ.

Την 1η Σεπτεμβρίου, οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν πως άλλα δύο πλοία έφυγαν από το λιμάνι Yuzhni στην περιοχή της Οδησσού από το οποίο δεν μπορούσαν να φύγουν από το 2022. Ο Ζελένσκι κήρυξε άλλη μια μεγάλη νίκη επί της Ρωσίας.

Ωστόσο, μετέφεραν χυτοσίδηρο και συμπύκνωμα σιδήρου αλλά όχι σιτηρά. Έφυγαν από την Ουκρανία, επομένως, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά όπλων στον ουκρανικό στρατό.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Μόσχα ανέστειλε τη συμφωνία για τα σιτηρά ήταν η χρήση της από το Κίεβο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Τι σύμπτωση, τη νύχτα της 2ας Σεπτεμβρίου, τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν νότια του στενού του Κερτς. Δύο από αυτά είχαν στόχο τη γέφυρα της Κριμαίας. Ένα άλλο drone φέρεται να στράφηκε προς το λιμάνι στο Krasnodar Kray. Κρυμμένο ανάμεσα στα σκάφη, επιχείρησε να επιτεθεί στο περιπολικό Pytlivy αλλά καταστράφηκε από το πλήρωμα έγκαιρα.

Τα drones στάλθηκαν στις ακτές της Κριμαίας από την περιοχή της Οδησσού υπό την κάλυψη της εξόδου πολιτικών πλοίων από το λιμάνι του Yuzhny. Την ίδια στιγμή, πολλά κατασκοπευτικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ συντόνιζαν την επιχείρηση πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Σε μια προσπάθεια να εξαπολύσει άλλη μια τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα που χρησιμοποιούν οι πολίτες, το Κίεβο υπονόμευσε ξανά την αξιοπιστία του. Καμία εταιρεία δεν θα τολμήσει πιθανότατα να εξασφαλίσει τη ναυσιπλοΐα των πλοίων στην Ουκρανία, η οποία είναι απαραίτητη για την επανέναρξη της εξαγωγής σιτηρών. Μια άλλη αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση κόστισε στο Κίεβο και στους Ευρωπαίους προστάτες του, που ήταν οι κύριοι ωφελούμενοι από τη συμφωνία για τα σιτηρά, τη δημιουργία της εναλλακτικής οδού.

Οι επιθέσεις του Κιέβου δεν έμειναν αναπάντητες. Στις 3 Σεπτεμβρίου, ρωσικά UAV Geranium έπληξαν το ουκρανικό λιμάνι Ρένι που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη. Χτυπήθηκε αποθήκη καυσίμων στο Ρένι, όπου υπέστη ζημιές σε εξοπλισμό φόρτωσης πετρελαίου. Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε πως οι στόχοι των χτυπημάτων καταστράφηκαν.

Την επόμενη μέρα, τα πλήγματα UAV συνεχίστηκαν στην περιοχή της Οδησσού. Χθες το βράδυ καταστράφηκαν αρκετές αποθήκες και εγκαταστάσεις παραγωγής στα λιμάνια Ισμαήλ και Ρένι.

Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν άλλη μια επιχείρηση στη δυτική ακτή της Κριμαίας αλλά απέτυχαν. Ο ρωσικός στρατός ανέφερε πως τη νύχτα τέσσερα ταχύπλοα στρατιωτικά σκάφη Willard Sea Force με ουκρανικές αμφίβιες ομάδες καταστράφηκαν τη νύχτα από ρωσικά αεροσκάφη καθ' οδόν προς το ακρωτήριο Tarkhankut στην Κριμαία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail