Από την Μπουρκίνα Φάσο στο Νίγηρα και την Γκαμπόν, η δυτική ηγεμονία πεθαίνει στην Αφρική

Η Διάσκεψη του Βερολίνου του 1884-1885 ήταν αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες συνόδους του κακού στη σύγχρονη ιστορία. Άπληστοι και ρατσιστές Ευρωπαίοι αποικιοκράτες κάθισαν στη γερμανική πόλη και χώρισαν τους Αφρικανούς σαν να μοίραζαν ψωμί σε ένα τραπέζι πρωινού.

Του Χαρούν Ελμπινάουι - presstv.ir / Παρουσίαση Freepen.gr

Το συνέδριο οργανώθηκε από τον Ότο φον Μπίσμαρκ, τον πρώτο καγκελάριο της Γερμανίας μετά από αίτημα του βασιλιά Λεοπόλδου Β' του Βελγίου, του δυτικού βαρβάρου γενοκτονίας που δολοφόνησε περισσότερους από 10 εκατομμύρια αθώους Αφρικανούς στο Κονγκό.

Οι περισσότεροι Αφρικανοί δε γνωρίζουν καν αυτή τη γενοκτονία στο Κονγκό που διέπραξαν οι Βέλγιοι αποικιοκράτες, επειδή δεν υπάρχει στα ιστορικά μας βιβλία που γράφτηκαν από τους λευκούς αποικιοκράτες.

Η ευρωπαϊκή αποικιοκρατία στην Αφρική διήρκεσε περισσότερο από έναν αιώνα με μόνο το αρχαίο Βασίλειο της Αιθιοπίας να γλιτώνει επειδή νίκησαν τους Ιταλούς αποικιοκράτες στο πεδίο της μάχης.

Τρισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια κλάπηκαν από την Αφρική, εκατομμύρια Αφρικανοί δολοφονήθηκαν από τους Ευρωπαίους αποικιοκράτες και οι Αφρικανοί υποβλήθηκαν σε μαζική πλύση εγκεφάλου πως δεν είχαν ιστορία πριν από την ευρωπαϊκή αποικιοκρατία.

Το κύμα «ανεξαρτησίας» στην Αφρική από τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 δεν αντιπροσώπευε πραγματική ανεξαρτησία. Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη ήταν ότι η αποικιοκρατία αντικαταστάθηκε έξυπνα από τη νεοαποικιοκρατία από τους γενοκτόνους ιμπεριαλιστές βάρβαρους της Δύσης.

Η μαζική λεηλασία πλούσιων πόρων στην Αφρική συνεχίστηκε υπό την ηγεσία των μαριοεντών της δύσης. Οι θαρραλέοι Αφρικανοί ηγέτες που αρνήθηκαν να χορέψουν στη μελωδία των Ευρωπαίων αποικιοκρατών εξαφανίστηκαν.

Αυτό συνέβη με τους Αφρικανούς ήρωες, τον Πάτρικ Λουμούμπα του Κονγκό και τον Τόμας Σανκάρα από την Μπουρκίνα Φάσο. Το Κονγκό έχει όλους τους ορυκτούς πόρους εκτός από το αργό πετρέλαιο.

Το ουράνιο που χρησιμοποιήθηκε από το καθεστώς των ΗΠΑ για την κατασκευή των ατομικών βομβών που εξαπέλυσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι εξορύχθηκε στο Κονγκό.

Η γαλλική απληστία στην Αφρική


Μεταξύ των Ευρωπαίων αποικιοκρατών, η γαλλική αποικιοκρατία ήταν πιο βάναυση και εκμεταλλευτική.

Η Γαλλία σκότωσε περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο αμάχους μόνο στην Αλγερία. Δολοφόνησαν δεκάδες χιλιάδες αμάχους σε άλλες αφρικανικές χώρες.

Ένα από τα Modus Operandi των Γάλλων αποικιοκρατών ήταν να συγκεντρώσουν ισλαμιστές λογίους σε μια αίθουσα και να τους εξοντώνουν όλους. Το έκαναν αυτό στην Αλγερία, το Τσαντ, το Μάλι και τη Σενεγάλη.

Και η απληστία της νεοαποικιοκρατίας τους είναι ακραία. Ακόμη και μετά την ανεξαρτησία, η Γαλλία εξακολουθεί να ελέγχει τον πλούτο των πρώην αποικιών της στην Αφρική.

Οι πλούσιοι πόροι των γαλλικών εθνών εξακολουθούν να ελέγχονται από τη Γαλλία και συνεχίζουν να πληρώνουν αποικιακούς φόρους στη Γαλλία.

Τα γαλλικά αγαθά και υπηρεσίες κυριαρχούν στις αγορές τους. Η κυριαρχική παρουσία της Γαλλίας σε αυτές τις χώρες ήταν βασανιστική και καταστροφική για τους τοπικούς πληθυσμούς.

Η Δημοκρατία του Νίγηρα δε γνωρίζει την ποσότητα ουρανίου που έπαιρνε η Γαλλία από εκεί, κάτι που είναι χειρότερο από την σκλαβιά.

Κανένα κακό δε διαρκεί για πάντα


Υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που λέει «Κανένα κακό δε διαρκεί για πάντα».

Η νεοαποικιοκρατία της Γαλλίας στην Αφρική δε θα διαρκέσει για πάντα. Τα λαϊκά στρατιωτικά πραξικοπήματα ενάντια στις μαριονέτες του γαλλικού ιμπεριαλισμού έχουν αρχίσει και ενισχύονται.

Το πρόσφατο στρατιωτικό πραξικόπημα στο δυτικό αφρικανικό κράτος της Δημοκρατίας του Νίγηρα δεν στέκεται μεμονωμένο, αλλά ακολουθεί παρόμοιες αναταραχές στις γειτονικές χώρες του Μάλι, της Μπουρκίνα Φάσο και της Γουινέας τα τελευταία χρόνια.

Το Μάλι αντιμετωπίζει εξέγερση που υποστηρίζεται από τη δυτική ηγεμονία. Το Μάλι απέλασε τα γαλλικά στρατεύματα επειδή βοηθούσαν ενεργά τους εξεγερμένους για να δικαιολογήσουν την στρατιωτική του παρουσία στην αφρικανική χώρα.

Τώρα, την Τετάρτη, ξυπνήσαμε με την είδηση ​​μιας άλλης μαριονέτας των δυτικών ηγεμονικών βαρβάρων στη Γκαμπόν που ανατράπηκε από τον στρατό. Ο Ali Bango κληρονόμησε την προεδρία της Γκαμπόν από τον διεφθαρμένο πατέρα του, Omar Bongo.

Νωρίς την Τετάρτη, κάποιο στρατιωτικό προσωπικό εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση και ανακοίνωσαν πως καταλαμβάνουν την εξουσία και εκτοπίζουν μια οικογένεια που κυβερνά τη χώρα εδώ και 56 χρόνια.

Οι στρατιωτικοί παρουσιάστηκαν ως μέλη της Επιτροπής Μετάβασης και Αποκατάστασης Θεσμών.

«Σήμερα η χώρα διέρχεται μια σοβαρή θεσμική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση», ανέφεραν οι αξιωματικοί σε ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζοντας τις πρόσφατες εκλογές παράνομες.

«Στο όνομα του λαού της Γκαμπόν… αποφασίσαμε να υπερασπιστούμε την ειρήνη βάζοντας τέλος στο σημερινό καθεστώς».

Σχετικά, ο πρώην πρόεδρος της Γκαμπόν είχε 70 τραπεζικούς λογαριασμούς, 39 διαμερίσματα, 2 Ferrari, 6 αυτοκίνητα Mercedes Benz, 3 Porsche και μια Bugatti στη Γαλλία. Κυβέρνησε για 42 χρόνια (από το 1967 έως το 2009). Οι Γάλλοι ηγέτες αγαπούσαν τον Μπονγκό επειδή ήταν πιστός σε αυτούς.

Ο γιος του, Αλί Μπόνγκο είναι πρόεδρος για 14 χρόνια (2009 - 2023). Μόλις ανατράπηκε με πραξικόπημα.

Αποτυχία της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας

Γεγονός είναι ότι η δυτική φιλελεύθερη δημοκρατία όχι μόνο απέτυχε στην Αφρική, αλλά απέτυχε θλιβερά.

Η δημοκρατία στην Αφρική έχει γίνει εργαλείο για τις διεφθαρμένες κυρίαρχες ελίτ για να κλέψουν τον πλούτο των αντίστοιχων χωρών τους και να τον μεταφέρουν στα δυτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ οι πληθυσμοί παραμένουν σε απόλυτη φτώχεια και πείνα.

Η δημοκρατία είναι απλώς ένα άλλο σύστημα διακυβέρνησης που κατασχέθηκε από τους δυτικούς ηγεμονικούς βάρβαρους, τους μεγαλύτερους εχθρούς της ανθρώπινης φυλής. Η δημοκρατία είναι πλέον ένα ιμπεριαλιστικό εργαλείο της δυτικής ηγεμονίας στην Αφρική. Αυτό είναι ένα πικρό και αναμφισβήτητο γεγονός.

Ο λαός της Γκαμπόν σίγουρα θα γιορτάσει αυτό το στρατιωτικό πραξικόπημα καθώς σηματοδοτεί το τέλος της γαλλικής παρέμβασης και λεηλασίας στη χώρα τους. Άλλη μια αποτυχία για τους Γάλλους ηγέτες.

Η Αφρική πρέπει να ξανασηκωθεί

Το πιο αξιοσημείωτο ρεύμα στο Μάλι, την Μπουρκίνα Φάσο, τη Γουινέα, τη Δημοκρατία του Νίγηρα και την Γκαμπόν είναι ότι η αλλαγή των κυβερνήσεων έχουν όλες λαϊκή υποστήριξη καθώς οι λαοί αυτών των χωρών έχουν κουραστεί από τον ιμπεριαλισμό, την αλαζονεία και την τρομοκρατία της Γαλλίας.

Σήμερα η Γαλλία έχει τα 4 μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο και δεν υπάρχει κανένα ορυχείο χρυσού στη Γαλλία.

Αυτά τα ορυχεία χρυσού βρίσκονται όλα στο Μάλι, τη Δημοκρατία του Νίγηρα και άλλες αφρικανικές χώρες. Η γαλλική νεοαποικιοκρατία στην Αφρική πρέπει να τελειώσει. Ήρθε η ώρα της.

* Ο Χαρούν Ελμπινάουι είναι Νιγηριανός αναλυτής πολιτικών και δημοσίων υποθέσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail