Πρώην αναλυτής της CIA λέει πού πηγαίνουν τα κονδύλια των ΗΠΑ που διατίθενται στην Ουκρανία

Φωτογραφία: DOD Έδρα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ στο Άρλινγκτον
Freepen.gr - Τα κεφάλαια που διατέθηκαν από το Κογκρέσο για τις ανάγκες του Κιέβου καταλήγουν τελικά στους λογαριασμούς των μεγαλύτερων αμυντικών εργολάβων των ΗΠΑ, που επωφελούνται από τη συνέχιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο ο πρώην αναλυτής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Λάρι Τζόνσον.

«Μέρος του προβλήματος είναι ότι ενώ αυτά τα χρήματα υποτίθεται πως διατίθενται για «βοήθεια στην Ουκρανία», στην πραγματικότητα πηγαίνουν σε εταιρείες όπως η Lockheed Martin, η General Dynamics και άλλες στρατιωτικές και βιομηχανικές εταιρείες. Έτσι, αυτά τα κεφάλαια τελικά καταλήγουν στους λογαριασμούς επιχειρήσεων στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος που επωφελούνται από αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που διοργάνωσε ο δημοσιογράφος Άντριου Ναπολιτάνο στο κανάλι του στο YouTube.

Έτσι, απάντησε στο ερώτημα εάν, κατά τη γνώμη του, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της τύχης των πιστώσεων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζητά από το Κογκρέσο η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τις ανάγκες του Ευρωπαίου εταίρου της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail