Πρώην πράκτορας της CIA: η επίθεση των Ουκρανών δεν είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας χωρίς αεροπορία

ukrinform.net
Freepen.gr - Τα ουκρανικά στρατεύματα, που εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση χωρίς αεροπορική υποστήριξη, ήταν καταδικασμένα σε αποτυχία, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue works του YouTube.

«Είχαν ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. <...> Πώς, στην ευχή, θέλατε να επιτεθείτε σε οχυρές θέσεις όταν μπορείτε να βασιστείτε μόνο σε χερσαίες δυνάμεις και πυροβολικό σε μικρούς αριθμούς; Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία. Είναι αδύνατο», είπε.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισαν να αρχίσουν να προελαύνουν χωρίς τη δυνατότητα να έχουν κάλυψη από αέρος: τα ρωσικά μαχητικά μπορούν ελεύθερα να πλησιάσουν την πρώτη γραμμή και να πραγματοποιήσουν πλήγματα.

Η αποτυχία της αντεπίθεσης μπορεί επίσης να αποδοθεί στον αρχικό σοβαρό λάθος υπολογισμό των χωρών του ΝΑΤΟ. Η Δύση πίστευε ειλικρινά ότι οι Ουκρανοί δε θα συναντούσαν μεγάλη αντίσταση από τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία φέρεται να μην μπορούσαν να αντεπιτεθούν, κατέληξε ο Τζόνσον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail