CNR: Η Ρωσία διέλυσε το μύθο για το άτρωτο των δυτικών αρμάτων μάχης

Defense Imagery/Cpl Ross Fernie RLC
Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία, τα ρωσικά στρατεύματα διέλυσαν το μύθο των «αήττητων δυτικών αρμάτων μάχης», σύμφωνα με άρθρο του Εθνικού Ραδιοφώνου της Κίνας (CNR) στο κοινωνικό δίκτυο WeChat.

Όπως σημειώνεται στο κείμενο, ένα από τα τελευταία που καταστράφηκαν κοντά στο χωριό Rabotino στην περιοχή Zaporozhye ήταν το βρετανικό τανκ Challenger 2. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό παρατηρητή Wei Dongxu, ο μύθος των «αήττητων δυτικών αρμάτων» καταρρίφθηκε πριν από πολύ καιρό κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης.

«Οι δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες υπερηφανεύονται εδώ και καιρό, υποστηρίζοντας πως το κύριο άρμα μάχης Challenger 2 είναι εξοπλισμένο με την ισχυρότερη θωράκιση στον κόσμο», υπενθύμισε.

Αν κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ το βρετανικό μαχητικό όχημα φαινόταν πραγματικά πολύ ανθεκτικό, τότε στην ουκρανική σύγκρουση η εικόνα φαίνεται «εντελώς διαφορετική» καθώς ο ρωσικός στρατός είναι οπλισμένος με ελικόπτερα μάχης, επιθετικά αεροσκάφη, drones καμικάζι και πυρομαχικά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να επιτίθενται στα ευάλωτα σημεία των τανκς «από δύσκολες γωνίες».

«Ο μύθος ότι «τα δυτικά τανκς είναι ανίκητα» έχει καταρριφθεί εδώ και καιρό, σαν να είχε σκάσει μια σαπουνόφουσκα», καταλήγει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail