Daily Mail: Η ρωσική αεροπορία θα σαρώσει τη βρετανική αεροπορία σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία

pixabay / Netsyscom
Freepen.gr - Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Μεγάλης Βρετανίας είναι πολύ πιο αδύναμη από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, αφού είναι οκτώ φορές κατώτερη σε αριθμό εναέριου εξοπλισμού, γράφει η Daily Mail.

«Ο στόλος των πολεμικών αεροσκαφών είναι τόσο μικρός που θα παρασυρθεί εάν η Μεγάλη Βρετανία πάει σε πόλεμο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν», γράφει το δημοσίευμα.

Η Βασιλική Αεροπορία έχει 169 μαχητικά έναντι 1.500 ρωσικών, σημειώνει ο αρθρογράφος Μαρκ Νίκολ.

Η RAF λέει ότι η πολυπλοκότητα του αεροσκάφους αναπληρώνει τον μικρό αριθμό τους, αλλά μια έκθεση του Υπουργείου Άμυνας λέει πως η χώρα βρίσκεται σε «επισφαλή θέση», αναφέρει το άρθρο. 

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα, η Βασιλική Αεροπορία δεν σκοπεύει να εκσυγχρονίσει τους 30 Typhoon της, αλλά σχεδιάζει να τους αποσύρει πέντε χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα - το 2025, προσθέτει η Daily Mail.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail