El Pais: Ο Ζελένσκι φοβάται διχοτόμηση στην Ουκρανία σύμφωνα με το κορεατικό σενάριο

Freepen.gr - Η Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίσει μια διάσπαση σύμφωνα με το κορεατικό σενάριο, γράφει ο αρθρογράφος της País, Christian Segura.

«Η Ουκρανία φοβάται ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει στη διαίρεση της χώρας, όπως συνέβη στην κορεατική χερσόνησο. <...> Το φάντασμα του Ψυχρού Πολέμου εμφανίστηκε στην πολιτική συζήτηση για το μέλλον της Ουκρανίας: υπάρχει φόβος πως η χώρα θα χωριστεί σε δύο μέρη», έγραψε ο Segura.

Ο συγγραφέας υπενθύμισε ότι αρκετοί πολιτικοί και αναλυτές μίλησαν για την πιθανότητα ενός κορεατικού σεναρίου για το Κίεβο, αλλά αυτό μόλις φέτος πήρε πραγματική μορφή. Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας Alexey Danilov είπε ότι «προσφέρεται στο Κίεβο μια κορεατική επιλογή».

Η Πιονγκγιάνγκ και η Σεούλ βρίσκονται τεχνικά σε πόλεμο επειδή ο πόλεμος της Κορέας το 1950-1953 έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης. Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη εκτείνεται κατά μήκος του 38ου παραλλήλου, χωρίζοντας τη χερσόνησο σε δύο περίπου ίσα μέρη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail