«Τα αεροσκάφη F-16 δε θα βοηθήσουν το Κίεβο να αλλάξει την τάση του πολέμου»

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Οι παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 δε θα βοηθήσουν το Κίεβο να αλλάξει το ρεύμα, λέει ο πρώην πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Γενικός Επιθεωρητής της Bundeswehr Harald Kujat.

«Υπάρχει κάποιο όπλο που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ουκρανία να αλλάξει τη στρατηγική της θέση; 

Μέχρι τώρα, όλα τα όπλα που της παρασχέθηκαν ήταν υποτιθέμενα "game changer", τανκ ή οβίδες, όλα ήταν "game changer". Το επόμενο πράγμα που θα έπρεπε να ανατρέψει παλίρροια είναι τα μαχητικά F-16... φυσικά θα είναι μια ώθηση... αλλά τα ρωσικά αμυντικά συστήματα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Νομίζω ότι στη Δύση δε θα αρέσει πολύ αν τα F-16 αρχίσουν να πέφτουν. Έτσι, εμείς μπορούμε να πούμε ότι ούτε αυτά θα γίνουν ούτε «game changer», είπε ο Kouyat σε συνέντευξή του στο ελβετικό έντυπο die Weltwoche.

Ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε επίσης πως διεξάγονται συζητήσεις στη Γερμανία για τους πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus. «Ο Taurus θα οδηγούσε σε ακραία κλιμάκωση. Και θα προκαλούσε έντονη αντίδραση από τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail