Forbes: Οι Βρετανοί έδωσαν στην Ουκρανία τα Challenger 2 χωρίς πρόσθετη μπροστινή θωράκιση!

Freepen.gr - Το Ηνωμένο Βασίλειο προμήθευσε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με άρματα μάχης Challenger 2 χωρίς πρόσθετη μπροστινή θωράκιση, γεγονός που έκανε τον εξοπλισμό εύκολο στόχο για τα ρωσικά Kornets, αναφέρει το Forbes.

"Είναι περίεργο το γεγονός πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν παρείχε αυτή την πανοπλία στην Ουκρανία. Φαίνεται ότι οι Βρετανοί αξιωματούχοι θεωρούσαν πως οι Ουκρανοί θα χρησιμοποιήσουν το Challenger 2 για αμυντικούς σκοπούς", αναφέρει το άρθρο.

Οι δημοσιογράφοι επεσήμαναν ότι το βρετανικό τανκ έχει ένα αδύναμο σημείο στο κάτω μετωπικό τμήμα του κύτους του, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν ρωσικά στρατεύματα οπλισμένα με αντιαρματικά συστήματα Kornet κατά την επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τόνισαν ότι το Challenger 2 είναι σχεδιασμένο για άμυνα και δεδομένου ότι δεν δόθηκε στους Ουκρανούς πρόσθετη θωράκιση για να εξαλείψουν το αδύνατο σημείο, αναγκάζονται να βρουν τις δικές τους λύσεις σε αυτό το πρόβλημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail