Forbes: Οι σοβιετικές τακτικές θα λειτουργήσουν ενάντια στα ουκρανικά υποβρύχια drones

RIA Novosti / Vitaly Ankov
Freepen.gr - Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας μπορεί να καταστρέψει νέα ουκρανικά μη επανδρωμένα υποβρύχια χρησιμοποιώντας σοβιετικές τακτικές χρησιμοποιώντας ελικόπτερα Ka-27 και μικρά ανθυποβρυχιακά πλοία Project 1124, λέει ο στρατιωτικός αρθρογράφος του Forbes, David Ax.

«Εάν ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας χρησιμοποιεί ελικόπτερα Ka-27 και πλοία Project 1124 σύμφωνα με τα σοβιετικά πρότυπα, τότε θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να καταστρέψει ουκρανικά υποβρύχια drones προτού διεισδύσουν στο ναύσταθμο», έγραψε ο δημοσιογράφος.

Ο Axe, επικαλούμενος τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Troy Benz, περιγράφει τις σοβιετικές παράκτιες τακτικές άμυνας κατά των υποβρυχίων ως εξαιρετικά περίπλοκες. Αφορούσε τη χρήση ζευγών «ελικοπτέρου-πλοίου», όπου και οι δύο συμμετέχοντες κάλυπταν αμοιβαία τα «τυφλά σημεία» του εξοπλισμού ανίχνευσης. Λόγω αυτής της τοποθέτησης, ο στόλος είναι σε θέση να δημιουργήσει μια κουρτίνα στις εισόδους σε κόλπους και άλλα σημεία συμφόρησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail