FT: Οι εκλογές στη Σλοβακία θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία στη Δύση

pixabay / GDJ
Freepen.gr - Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία ενδέχεται να αποδυναμώσουν τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, καθώς τα κόμματα «φιλικά» προς τη Ρωσία αναμένεται να έρθουν στην εξουσία στη χώρα, γράφουν οι Financial Times.

Όπως λέει το άρθρο, ορισμένα λαϊκιστικά και ακροδεξιά κόμματα στη Σλοβακία έχουν «καλές πιθανότητες» να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις πρόωρες εκλογές. «Αυτό προκαλεί ένα νέο κύμα φόβων πως άλλο ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ μπορεί να αρχίσει να υποστηρίζει αισθητά λιγότερο το Κίεβο», υποστηρίζουν οι FT.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ηγέτης είναι το κόμμα Smer - το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Robert Fico, ο οποίος προσπαθεί να τονίσει το υψηλό τίμημα που πρέπει να πληρώσουν οι Σλοβάκοι για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail