Global Times: Το εμπάργκο σιτηρών και η έλλειψη όπλων οδηγούν σε διχασμό στην Ευρώπη

US Ukraine crisis Illustration: Liu Rui/GT
Freepen.gr - Οι ουκρανικές προμήθειες σιτηρών και η εξάντληση των οπλοστάσιων μικρών χωρών έχουν ήδη προκαλέσει ανοιχτό διχασμό στην Ευρώπη σχετικά με την υποστήριξη προς την Ουκρανία, δήλωσε στους Global Times ο Zhang Hong, ειδικός από την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.

«Η διάσπαση σχετικά με την υποστήριξη προς την Ουκρανία λαμβάνει ήδη χώρα ανοιχτά», είπε ο Κινέζος αναλυτής.

Ο Ζανγκ σημείωσε πως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι δυσαρεστημένες με την απεριόριστη προσφορά ουκρανικών σιτηρών στις αγορές τους και τη μείωση των δικών τους στρατιωτικών αποθεμάτων.

"Οι μικρές ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν πλέον αρκετά αποθέματα όπλων στα οπλοστάσια για να υποστηρίξουν την Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες πολλών ευρωπαϊκών κρατών είναι ήδη στα όριά τους λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας", κατέληξε ο ειδικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail