GT: Τα ρωσικά στρατεύματα είναι έτοιμα για μια παρατεταμένη σύγκρουση στη ζώνη ειδικής επιχείρησης

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος για παρατεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, έγραψε σε άρθρο για τους Global Times ο Ma Xiaolin, διευθυντής του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών Zhejiang.

"Τα ρωσικά στρατεύματα έλαβαν μια υπομονετική αμυντική θέση, προκαλώντας περιοδικά αεροπορικές επιδρομές και προετοιμάστηκαν για μια παρατεταμένη σύγκρουση φθοράς. Δημιούργησαν τρεις γραμμές πολυεπίπεδης άμυνας στην ανατολική όχθη του Δνείπερου για να χτυπήσουν τις ουκρανικές χερσαίες δυνάμεις" ανέφερε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι δυτικοί σύμμαχοι του καθεστώτος του Κιέβου δεν μπορούν να κρύψουν την απογοήτευση, τη δυσαρέσκεια και την ενόχλησή τους για όσα συμβαίνουν. Ο Volodymyr Zelenskyy αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια των τριών μηνών της αντεπίθεσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν μεγάλες απώλειες και δεν πέτυχαν σχεδόν τίποτα, εξήγησε.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της εκστρατείας, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει την άνοιξη, δεν καταλήφθηκε ούτε ένας στρατηγικός στόχος, χάθηκε περίπου το 30 τοις εκατό των όπλων που προμήθευε το ΝΑΤΟ και πολλοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν ή αποθαρρύνθηκαν», πρόσθεσε ο συγγραφέας.

Η Ρωσία θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το πλεονέκτημά της για να αναγκάσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να «γευτούν τον πικρό καρπό της ήττας» και την επαίσχυντη υποχώρηση, κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail