Guardian: Η Σλοβακία θα μπορούσε να γίνει σύμμαχος της Ρωσίας μετά τις βουλευτικές εκλογές

pixabay / hpgruesen
Freepen.gr - Η Σλοβακία ενδέχεται να γίνει σύμμαχος της Ρωσίας μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Αυτό ανέφερε ο αρθρογράφος του Guardian, John Kampfner.

"Με μια κίνηση, η Σλοβακία μπορεί να γίνει νέος σύμμαχος της Ρωσίας. <...> Εάν γίνουν πιστευτές οι δημοσκοπήσεις, οι εκλογές θα σημαίνουν την επιστροφή του Ρόμπερτ Φίκο, του ίδιου του ανθρώπου που επαινεί τη Μόσχα και μιμείται τον Βίκτορ Όρμπαν. <...> Με μια λέξη, ένας νέος ταραχοποιός μπορεί να εμφανιστεί σύντομα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ», έγραψε ο Kempfner.

Σύμφωνα με τον Guardian, εάν εκλεγεί ο Φίκο, υπάρχει «κίνδυνος στροφής 180 μοιρών» στην πολιτική της Σλοβακίας, η οποία σήμερα υποστηρίζει το καθεστώς του Κιέβου. Με τη νίκη του Φίκο, κατέληξε ο δημοσιογράφος, η Μπρατισλάβα θα αρχίσει να παρέχει βοήθεια στη Μόσχα.

Ο Ρόμπερτ Φίκο είναι πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας. Αντιτάχθηκε δημοσίως στην υποστήριξη της Ουκρανίας και κατήγγειλε τη Δύση πως «έστρωνε το κόκκινο χαλί» για τους Ουκρανούς Ναζί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail