Τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 χάνουν τη λάμψη τους καθώς βυθίζονται στην ουκρανική πραγματικότητα

  An der Schule gepanzerte Kampftruppen in Munster wird fachkundiges Personal für den Kampfpanzer Leopard 2 A7V, für ihren Einsatz in der Truppe ausgebildet - Bundeswehr / Michel Baldus
Freepen.gr -
Ο γερμανικός αμυντικός όμιλος Rheinmetall έχει χάσει εν μέρει το καθεστώς του ως κατασκευαστής «θαυματουργών όπλων» λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία αλλά και λόγω του διεθνούς ανταγωνισμού, σύμφωνα με την Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Η Δύση ισχυρίστηκε ότι η παράδοση των αρμάτων Leopard 2 της εταιρείας στην Ουκρανία ήταν ένα σημείο καμπής, αλλά στην πραγματικότητα, αυτές οι προσδοκίες δεν έχουν εκπληρωθεί. Στο πεδίο της μάχης, τα τεθωρακισμένα οχήματα δεν έχουν ξεχωρίσει με κανέναν τρόπο. Στην πραγματικότητα, βίντεο με εγκαταλελειμμένα ή κατεστραμμένα τανκς Leopard 2 συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ισχυρισμοί πως το τανκ θα αποδειχθεί αποφασιστικό όπλο κατά των Ρώσων έχουν ως επί το πλείστον εξαφανιστεί.

Επιπλέον, η Rheinmetall είχε να αντιμετωπίσει ένα άλλο πρόβλημα με τη μορφή σοβαρού ανταγωνισμού από Νοτιοκορεάτες κατασκευαστές. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι εταιρείες της Νότιας Κορέας κέρδισαν τους Γερμανούς όχι μόνο λόγω της ποιότητας του εξοπλισμού τους, αλλά και επειδή τον παράγουν γρήγορα και σε μεγάλες ποσότητες.

Η γερμανική εταιρεία είχε επίσης πρόσφατα δυσκολίες με τις αλυσίδες εφοδιασμού, γεγονός που οδήγησε σε καθυστερήσεις, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης τανκς στην Ουκρανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail