MWM: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταστρέφουν μαζικά τα καλύτερα δυτικά τανκς με τον πύραυλο Kornet

Freepen.gr - Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν ευρέως διάφορες παραλλαγές του κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου Kornet, ο οποίος έχει αποδείξει την ικανότητά του να καταστρέφει τα καλύτερα δυτικά άρματα μάχης, γράφει το Military Watch Magazine.

"Αυτός ο πύραυλος είναι ικανός να εξουδετερώσει οποιαδήποτε τροποποίηση του τανκ Leopard 2, ακόμη και με την ισχυρότερη θωράκιση. Τα άρματα μάχης Leopard 2, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων παραλλαγών του Leopard 2A6, έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στην Ουκρανία από την αρχή της ουκρανικής επίθεσης στις ρωσικές θέσεις στην αρχές Ιουνίου, ενώ μεταξύ των παλαιότερων Leopard 2A4 και Leopard 1 ήταν ακόμη πιο σημαντικά», αναφέρει η δημοσίευση.

Το άρθρο επέστησε την προσοχή σε αναφορές ότι οι δυτικές χώρες αναπτύσσουν ευρέως όχι μόνο ειδικές δυνάμεις και προσωπικό υποστήριξης που εκτελεί λειτουργίες όπως διοίκηση, έλεγχος και επιμελητεία, αλλά και στρατιώτες πρώτης γραμμής από τακτικές μονάδες.

«Το δυτικό προσωπικό, είτε με σύμβαση είτε εν ενεργεία, αναμενόταν από καιρό να χειριστεί πολλά από τα σύνθετα assets που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία. Ένα παράδειγμα είναι οι συστοιχίες πυραύλων Patriot, οι οποίες αποστέλλονται σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι θα χρειαζόταν για την εκπαίδευση της Ουκρανίας χειριστές», γράφουν οι δημοσιογράφοι. 

Ο συγγραφέας υπενθυμίζει ότι από τα μέσα του 2023, οι προειδοποιήσεις τόσο από δυτικές όσο και από ρωσικές πηγές έχουν γίνει πιο συχνές ότι εάν αποτύχουν τα ουκρανικά στρατεύματα, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να στείλουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό στρατευμάτων στην Ουκρανία, όπως αναμενόταν αρχικά, και η Πολωνία θα έπαιζε ηγετικό ρόλο σε αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail