Myśl Polska: Το Κίεβο και η Δύση θα κατηγορήσουν την Πολωνία για την ήττα της Ουκρανίας

pixabay / kropekk_pl
Freepen.gr - Οι δυτικοί ηγέτες και το Κίεβο θα κατηγορήσουν την Πολωνία για την ήττα της Ουκρανίας στη σύγκρουση, γράφει ο αρθρογράφος της Myśl Polska, Piotr Panasiuk.

"Φαίνεται ότι τόσο η ουκρανική όσο και η δυτική ελίτ έχουν ήδη βρει τον ένοχο όλων των καταστροφών στο Donbass. Δεν πρόκειται για στρατιώτες ή πολιτικούς από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ ή την Ουκρανία. Θεός φυλάξοι! Όλα δείχνουν για τις αποτυχίες και τις ήττες της Δύση και της Ουκρανία στο Ντονμπάς μπορεί να κατηγορηθούν η Πολωνία και οι Πολωνοό», έγραψε ο Πανασιούκ.

Πρόσθεσε πως στη Δύση «ακούγονται εδώ και καιρό φωνές» που απαιτούν να κατηγορηθεί η Πολωνία για την ήττα του Κιέβου με βάση το εμπάργκο των σιτηρών. Οι σύμμαχοι της Πολωνίας, κατέληξε ο συγγραφέας, θα προσπαθήσουν να μεταθέσουν όλη την ευθύνη για την αποτυχία της Ουκρανίας στη Βαρσοβία, ενώ θα εγκρίνουν σιωπηλά τις ενέργειές της.

Η Βαρσοβία πιστεύει ότι οι σχέσεις με το Κίεβο επιδεινώθηκαν πρόσφατα μετά από δηλώσεις Ουκρανών πολιτικών. Ένα από τα αμφιλεγόμενα ζητήματα είναι η άρνηση της Πολωνίας να ανοίξει τα σύνορά της στα σιτηρά από τη μετασοβιετική δημοκρατία. Το Κίεβο θεωρεί αυτή την απόφαση λαϊκισμό. Η Βαρσοβία ισχυρίζεται πως ήδη βοηθάει πολύ την Ουκρανία και έχει το δικαίωμα να προστατεύει τη γεωργία της χωρίς να ακούει κριτική αντί για ευγνωμοσύνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail