Τα ρομπότ του NATOstan εναντίον των ουράνιων αλόγων της πολυπολικότητας

Φωτογραφία: Public Domain
Όλοι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο και ενδοσκόπηση για να αναλύσουμε το πλήρες φάσμα των διανυσμάτων που αλλάζουν το παιχνίδι που απελευθερώθηκε από την αποκάλυψη των BRICS 11 την περασμένη εβδομάδα στη Νότια Αφρική.
 
Pepe Escobar - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ωστόσο, ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν. Η Αυτοκρατορία θα αντεπιτεθεί με πλήρη ισχύ. Στην πραγματικότητα, τα πολυϋδρικά πλοκάμια του Hybrid War εκτίθενται ήδη.

Εδώ και εδώ επιχείρησα δύο πρόχειρα προσχέδια της Ιστορίας σχετικά με τη γέννηση των BRICS 11. Ουσιαστικά, αυτό που επιτυγχάνει η στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας, ένα (γίγαντα) βήμα τη φορά, είναι επίσης πολυδιανυσματικό:

– επέκταση των BRICS σε μια συμμαχία για την καταπολέμηση της μη διπλωματίας των ΗΠΑ.

– αντιμετώπιση της άνοιας των κυρώσεων.

– προώθηση εναλλακτικών λύσεων στο SWIFT.

– προώθηση της αυτονομίας, της αυτοδυναμίας και των περιπτώσεων κυριαρχίας.

– και στο εγγύς μέλλον, ενσωμάτωση των BRICS 11 (και συνεχίζεται) με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) για την αντιμετώπιση των αυτοκρατορικών στρατιωτικών απειλών, κάτι στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο Πρόεδρος Λουκασένκο, ο εφευρέτης του πολύτιμου νεολογισμού της «Παγκόσμιας Σφαίρας».

Αντίθετα, ο απαραίτητος Μάικλ Χάντσον έχει δείξει συνεχώς πώς το «στρατηγικό λάθος της απομόνωσης των ΗΠΑ και της ΕΕ από τον υπόλοιπο κόσμο είναι τόσο τεράστιο, τόσο ολοκληρωτικό, που τα αποτελέσματά του ισοδυναμούν με παγκόσμιο πόλεμο».

Έτσι, ο ισχυρισμός του καθηγητή Hudson πως ο πόλεμος αντιπροσώπων στην Ουκρανία –όχι μόνο κατά της Ρωσίας αλλά και κατά της Ευρώπης– «μπορεί να θεωρηθεί ως Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Από πολλές απόψεις, διευκρινίζει ο καθηγητής Hudson, ζούμε «ένα αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, του οποίου οι συνέπειες οδήγησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να ιδρύουν διεθνή οικονομικό και πολιτικό οργανισμό υπό τον δικό τους έλεγχο για να λειτουργούν για το δικό τους εθνικό συμφέρον: το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να επιβάλει τον οικονομικό έλεγχο των ΗΠΑ και να δολαριοποιήσει την παγκόσμια οικονομία. Την Παγκόσμια Τράπεζα για να δανείσει χρήματα στις κυβερνήσεις για να αντεπεξέλθουν στο κόστος υποδομής της δημιουργίας εμπορικής εξάρτησης από τα τρόφιμα και τις βιομηχανίες των ΗΠΑ, την προώθηση της γεωργίας φυτειών, του ελέγχου του πετρελαίου, της εξόρυξης και των φυσικών πόρων από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ· και τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, με δικαίωμα βέτο σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους δημιούργησε ή προσχώρησε».

Τώρα είναι ένα άλλο παιχνίδι με μπάλα εξ ολοκλήρου όταν πρόκειται για τον Παγκόσμιο Νότο, ή την Παγκόσμια Πλειοψηφία, της πραγματικής χειραφέτησης του «Global Globe». Απλώς δείτε τη Μόσχα που φιλοξένησε τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στα τέλη Ιουλίου και μετά το Πεκίνο, με τον Σι προσωπικά, περνώντας μια μέρα την περασμένη εβδομάδα στο Γιοχάνεσμπουργκ με δεκάδες Αφρικανούς ηγέτες, όλοι τους μέρος του νέου Κινήματος των Αδεσμεύτων (NAM): G77 (στην πραγματικότητα 134 έθνη), υπό την προεδρία ενός Κουβανού, του προέδρου Diaz-Canel.

Αυτό είναι το Double Helix Ρωσίας-Κίνας στην πραγματικότητα – που προσφέρει μεγάλες εκτάσεις της υποδομής ασφάλειας και υψηλής τεχνολογίας «Global Globe» (Ρωσία) και χρηματοδότηση, κατασκευασμένες εξαγωγές και οδική και σιδηροδρομική υποδομή (Κίνα).

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα νόμισμα BRICS δεν είναι απαραίτητο. Ο καθηγητής Hudson αναφέρει κρίσιμα τον Πρόεδρο Πούτιν: αυτό που χρειάζεται είναι ένα «μέσο διακανονισμού» για τις Κεντρικές Τράπεζες για το ισοζύγιο πληρωμών τους, για να κρατούν υπό έλεγχο τις ανισορροπίες στο εμπόριο και τις επενδύσεις. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με ένα υπερεθνικό νόμισμα που υποστηρίζεται από χρυσό των BRICS.

Επιπλέον, δε θα υπάρχει ανάγκη για νέο αποθεματικό νόμισμα, καθώς όλο και περισσότερα έθνη θα παραιτούνται από το δολάριο ΗΠΑ στους διακανονισμούς τους.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε σε μια «προσωρινή» λογιστική μονάδα – καθώς το εμπόριο εντός των BRICS 11 θα επεκταθεί αναπόφευκτα στα εθνικά τους νομίσματα. Όλα αυτά θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο μιας ολοένα και πιο συντριπτικής συμμαχίας μεγάλων παραγωγών πετρελαίου, φυσικού αερίου, ορυκτών, γεωργίας και εμπορευμάτων: μια πραγματική οικονομία (με πλάγιους χαρακτήρες) ικανή να υποστηρίξει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που ωθεί προοδευτικά τη δυτική κυριαρχία στη λήθη.

Ονομάστε το ο μαλακός τρόπος για να ευθανατίσετε την Ηγεμονία.

Όλοι ακολουθούν την αφήγηση της «κακοήθους Κίνας».

Τώρα συγκρίνετε όλα τα παραπάνω με εκείνο το κομμάτι νορβηγικού ξύλου που υποδύεται τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ που λέει στο φερέφωνο της CIA στην Ουάσιγκτον, σε μια μοναδική στιγμή ειλικρίνειας, ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας «δεν ξεκίνησε το 2022. Ο πόλεμος ξεκίνησε το 2014».

Εδώ, λοιπόν, έχουμε έναν ορισμένο αυτοκρατορικό υποτελή που παραδέχεται ξεκάθαρα ότι το όλο θέμα ξεκίνησε με το Μαϊντάν, το πραξικόπημα που σχεδιάστηκε από τις ΗΠΑ, υπό την επίβλεψη της διανομέας μπισκότων Vicky "F**k the E" Nuland. Αυτό σημαίνει ότι ο ισχυρισμός του ΝΑΤΟ για «εισβολή» στη Ρωσία, αναφερόμενος στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (SMO) είναι απολύτως ψευδής από νομική άποψη.

Είναι σταθερά αποδεδειγμένο ότι οι σπιν-γιατρός/πληρωμένοι προπαγανδιστές «ειδικοί» της ατλαντικής ιδιοτυπίας, που ασκούν ένα ασυναγώνιστο μείγμα αλαζονείας/άγνοιας, πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν με οτιδήποτε όσον αφορά τη δαιμονοποίηση της Ρωσίας. Το ίδιο ισχύει και για τη νέα τους αφήγηση για την «κακοήθη Κίνα».

Οι Κινέζοι μελετητές με τους οποίους έχω την τιμή να αλληλεπιδράσω με χαρά επισημαίνουν πάντα πως οι αυτοκρατορικές ποπ αφηγήσεις και ο προγνωστικός προγραμματισμός είναι απολύτως άχρηστοι όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του Zhong Hua ("The Splendid Central Civilization").

Και αυτό γιατί η Κίνα, όπως την περιγράφει ένας από αυτούς, είναι προικισμένη με μια «καθαρή, σκόπιμη και αδυσώπητη αριστοκρατική ολιγαρχία στο τιμόνι του κινεζικού κράτους», χρησιμοποιώντας εργαλεία εξουσίας που εγγυώνται, μεταξύ άλλων, τη δημόσια ασφάλεια και υγιεινή για όλα; εκπαίδευση επικεντρωμένη στην εκμάθηση χρήσιμων πληροφοριών και δεξιοτήτων, αντί για κατήχηση. Ένα νομισματικό σύστημα υπό έλεγχο· φυσικά περιουσιακά στοιχεία και τη βιομηχανική ικανότητα για την παραγωγή πραγματικών προϊόντων· πρώτης τάξεως διπλωματικά, δίκτυα εφοδιαστικής αλυσίδας, τεχνοεπιστημονικά, οικονομικά, πολιτιστικά, εμπορικά, γεωστρατηγικά και χρηματοπιστωτικά δίκτυα· και πρώτης τάξεως φυσική υποδομή.

Και όμως, τουλάχιστον από το 1990, τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν εμμονή να υπαγορεύουν ότι η οικονομική κατάρρευση της Κίνας ή η «σκληρή προσγείωση» είναι επικείμενη.

Ανοησίες. Όπως το πλαισιώνει ένας άλλος Κινέζος μελετητής, «η στρατηγική της Κίνας ήταν να αφήνει τα σκυλιά που κοιμούνται να ξαπλώνουν και τις μηχανές που ψέματα να ψεύδονται. Εν τω μεταξύ, αφήστε την Κίνα να τους ξεπεράσει στον ύπνο τους και να προκαλέσει τον θάνατο της Αυτοκρατορίας».

Δηλητήρια, ιοί, μικροτσίπ


Και αυτό μας φέρνει τον κύκλο πίσω στο Νέο Μεγάλο Παιχνίδι: Το NATOstan εναντίον του Πολυπολικού Κόσμου. Ανεξάρτητα από τα στοιχεία που παρέχει η γραφική πραγματικότητα, το NATOstan σε προηγμένη λειτουργία seppuku – ειδικά ο ευρωπαϊκός τομέας – πιστεύει στην πραγματικότητα ότι θα κερδίσει τον πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Κίνας.

Όσο για την Παγκόσμια Νότια/Παγκόσμια Πλειοψηφία/"Παγκόσμια Σφαίρα", θεωρούνται εχθροί. Έτσι, οι κυρίως φτωχοί πληθυσμοί τους θα πρέπει να δηλητηριαστούν με λιμό, πειραματικές ενέσεις, νέους τροποποιημένους ιούς, εμφυτευμένα μικροτσίπ όπως στο BCI (Brain Computer Interface) και σύντομα στολές «ασφάλειας» του NATO As Global Robocop.

Η έλευση των BRICS 11 εξαπολύει ήδη ένα νέο αυτοκρατορικό κύμα θανατηφόρων δηλητηριάσεων, ολοκαίνουργιων ιών και σάιμποργκ.

Ο αυτοκρατορικός πλοίαρχος εξέδωσε την εντολή να «σωθεί» η ιαπωνική βιομηχανία θαλασσινών – λίγα κομμάτια ως λίρες για το Τόκιο που ενεργούσε ως λυσσασμένος σκύλος στον αυτοκρατορικό Πόλεμο των Τσιπ εναντίον της Κίνας και υποσχέθηκε υπάκουα συμμαχία στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής στο Καμπ Ντέιβιντ δίπλα δίπλα με τους Νοτιοκορεάτες υποτελείς.

Οι υποτελείς της ΕΕ, συγχρόνως, άρουν τους κανόνες εισαγωγής τροφίμων στην Ιαπωνία, ακριβώς την στιγμή που τα πυρηνικά λύματα της Φουκουσίμα επρόκειτο να αντληθούν στον ωκεανό. Αυτή είναι μια ακόμη περίπτωση που η ΕΕ συνεχίζει να σκάβει τον δικό της τάφο – καθώς η Ιαπωνία πρόκειται να υποστεί πλήγμα τύπου τυφώνα Νούμερο Δέκα.

Η ακτινοβολία που θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο μέσω του Ειρηνικού θα γεννήσει ατελείωτους καρκινοπαθείς σε όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα θα καταστρέψει την οικονομία πολλών μικρών νησιωτικών εθνών που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό.

Παράλληλα, ο Sergey Glazyev, Υπουργός Μακροοικονομίας στην Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή, μέρος της EAEU, ήταν μεταξύ των ελάχιστων που προειδοποίησαν για τα νέα διανθρωπιστικά σύνορα: η τρέλα με το Nanotechnology Injection – κάτι αρκετά καλά τεκμηριωμένο σε επιστημονικά περιοδικά.

Παραθέτοντας τον Δρ. Steve Hotze, ο Glazyev σε μια από τις αναρτήσεις του στο Telegram εξήγησε τι κάνει η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), «ενχέοντας νανορομπότ με τη μορφή οξειδίου του γραφενίου και υδρογέλης» στο ανθρώπινο σώμα, δημιουργώντας έτσι μια διεπαφή μεταξύ νανορομπότ και εγκεφαλικών κυττάρων. Γινόμαστε «δέκτης, δέκτης και πομπός σημάτων. Ο εγκέφαλος θα λάβει σήματα από το εξωτερικό και μπορείτε να διαχειριστείτε εξ αποστάσεως».

Ο Glazyev αναφέρεται επίσης στην μέχρι τώρα ξέφρενη προώθηση της «Eris», μιας νέας ποικιλίας Covid, που ονομάστηκε από τον ΠΟΥ από την Ελληνίδα θεά της διχόνοιας και της εχθρότητας, κόρης της θεάς της νύχτας, Nykta.

Όσοι γνωρίζουν την ελληνική μυθολογία θα ξέρουν ότι η Έρις ήταν πολύ θυμωμένη γιατί δεν ήταν καλεσμένη στον γάμο του Πηλέα και της Θέτιδας. Η εκδίκησή της ήταν να φυτέψει στη γιορτή ένα χρυσό μήλο από τους κήπους των Εσπερίδων με την επιγραφή «Ομορφότερο»: αυτό ήταν το θρυλικό «μήλο της έριδος», που δημιούργησε τη Μητέρα όλων των Γατομαχιών μεταξύ Ήρας, Αθηνάς και Αφροδίτης. Και αυτό οδήγησε τελικά στον Τρωικό Πόλεμο.

Στο Λευκό Δωμάτιο, με μαύρες κουρτίνες

Είναι τόσο προβλέψιμο, που προέρχεται από αυτές τις «ελίτ» που διευθύνουν την εκπομπή, να ονομάζουν έναν νέο ιό ως προάγγελο πολέμου. Σε τελική ανάλυση, ο Επόμενος Πόλεμος είναι πολύ απαραίτητος επειδή το Project Ukraine αποδείχθηκε μια τεράστια στρατηγική αποτυχία, με την κοσμική ταπείνωση του ΝΑΤΟ προ των πυλών.

Κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ –τον οποίο η αυτοκρατορία έχασε από έναν αγροτικό αντάρτικο στρατό– η καθημερινή ενημέρωση στο αρχηγείο διοίκησης στη Σαϊγκόν χλευάστηκε από κάθε δημοσιογράφο με δείκτη νοημοσύνης πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου ως «τρέλα της Σαϊγκόν».

Η Σαϊγκόν δε θα μπορούσε ποτέ να συγκριθεί με το τσουνάμι των καθημερινών ανοησιών που προσφέρθηκε στον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία από ένα βαρετό φορητό γλέντι στον Λευκό Οίκο, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Πεντάγωνο, τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, την καφκική μηχανή των Βρυξελλών και άλλα δυτικά περίχωρα. Η διαφορά είναι ότι όσοι παρουσιάζονται ως «δημοσιογράφοι» σήμερα είναι γνωστικά ανίκανοι να καταλάβουν αυτά είναι «ανόητες» – και ακόμη κι αν το έκαναν, θα τους εμπόδιζαν να τα αναφέρουν.

Εκεί λοιπόν βρίσκεται αυτήν την στιγμή η συλλογική Δύση: σε ένα Λευκό Δωμάτιο, ένα προσομοιότυπο της σπηλιάς του Πλάτωνα που απεικονίζεται στο αριστούργημα του Cream του 1968, εν μέρει εμπνευσμένο από τον William Blake, επικαλούμενο τα χλωμά «ασημένια άλογα» και τις εξαντλημένες «κίτρινες τίγρεις».

Ολόκληρη η Δύση περιμένει στο δωμάτιο του σταθμού με μαύρες κουρτίνες – και χωρίς τρένα. Θα «κοιμηθούν σε αυτό το μέρος με το μοναχικό πλήθος» και «θα ξαπλώσουν στο σκοτάδι όπου οι σκιές τρέχουν από τον εαυτό τους».

Έξω στο κρύο, μεγάλη απόσταση, κάτω από το φως του ήλιου, μακριά από τις κινούμενες σκιές, σε δρόμους από μετάξι και σίδηρο, τα Ουράνια Άλογα (Tianma) του πολυπολικού κόσμου καλπάζουν γενναία από δίκτυο σε δίκτυο, από Belt and Road στην Ευρασία και Γέφυρα Αφρο-Ευρασίας, από τη διαίσθηση στην ολοκλήρωση, από τη χειραφέτηση στην κυριαρχία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail