Η Πολωνία αγοράζει εκατοντάδες πυραύλους Naval Strike αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Freepen.gr - Η Πολωνία έχει αγοράσει εκατοντάδες πυραύλους Naval Strike (NSM) από τη νορβηγική αμυντική και αεροδιαστημική εταιρεία Kongsberg αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την υπηρεσία προμηθειών όπλων της χώρας.

Η ανακοίνωση έγινε την πρώτη ημέρα της διεθνούς έκθεσης αμυντικής βιομηχανίας MSPO 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Kielce από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την αγορά εκατοντάδων πυραύλων, οχημάτων διοίκησης, εκτοξευτών πυραύλων και άλλα όπλα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kongsberg, Geir Haoy, δήλωσε πως η συμφωνία ήταν το μεγαλύτερο ενιαίο συμβόλαιο στην ιστορία της εταιρείας.

Οι πύραυλοι NSM έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν από το 2026 έως το 2032. Βάσει της σύμβασης, οι πολωνικές αμυντικές εταιρείες θα συμμετέχουν στην προμήθεια όπλων σε συνεργασία με νορβηγικές εταιρείες.

Ο πύραυλος Naval Strike είναι ένας ναυτικός πύραυλος και μπορεί να διασχίσει τον ορίζοντα με βεληνεκές άνω των 185 χιλιομέτρων.

Πολλές χώρες της περιοχής έχουν αυξήσει τις ναυτικές τους επιθετικές ικανότητες στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, η οποία έχει ενισχύσει σημαντικά τη δύναμη των ενόπλων δυνάμεών της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail