Newsweek: Η πολιτική των ΗΠΑ στην Ουκρανία προκαλεί πυρηνικό πόλεμο

pixabay / 1987599
Freepen.gr - Οι ενέργειες των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρηνική σύγκρουση, δήλωσε ο Μαξ Άμπραμς, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Northeastern University της Βοστώνης, γράφει σχετικά το Newsweek.

Σύμφωνα με τον ειδικό, η διοίκηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και των συμμάχων του ΝΑΤΟ έχουν ακολουθήσει μια επικίνδυνη και αποσταθεροποιητική πορεία στην Ουκρανία.

«Ο Μπάιντεν συνεχίζει να συμφωνεί με την προμήθεια όπλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις που προηγουμένως δεν μπορούσαν να μεταφερθούν λόγω του κινδύνου κλιμάκωσης: από συστήματα αεράμυνας Patriot μέχρι άρματα μάχης Abrams, πυρομαχικά διασποράς και F-16. Η τελευταία τόσο επικίνδυνη απόφαση μπορεί να είναι η αποστολή στο Κίεβο συστημάτων ATACMS», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα, δείκτης της νέας ριζοσπαστικής προσέγγισης των αμερικανικών αρχών ήταν οι επιθέσεις στον επιχειρηματία Έλον Μασκ, ο οποίος αρνήθηκε να ενεργοποιήσει τα τερματικά Starlink κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής ηγεσίας για επιθέσεις στην Κριμαία. Σε απάντηση αυτής της απόφασης, οι υποστηρικτές του πολέμου στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλεσαν τον επιχειρηματία «προδότη». Η φιλελεύθερη πολιτική σχολιαστής Rachel Maddow, με τη σειρά της, είπε ότι ο Musk θέλει έτσι να αποτρέψει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από το να «κερδίσουν» τη σύγκρουση.

«Το νέο μάντρα φαίνεται να είναι: Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάνουμε αρκετά στην Ουκρανία μέχρι να αισθανθούμε μια πυρηνική έκρηξη ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας», κατέληξε ο Abrams.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail