Νιγηριανοί αντάρτες στέλνουν ενισχύσεις στη γαλλική στρατιωτική βάση στο Niamey

Γαλλικό Πρακτορείο
Freepen.gr -
Ο στρατός του Νίγηρα έστειλε πρόσθετες μονάδες σε γαλλική στρατιωτική βάση στο Νιαμέι, ανέφερε το Al Jazeera επικαλούμενο πηγή τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, αποστέλλονται ενισχύσεις στη βάση στο Νιαμέι, όπου αναπτύσσεται ο Γαλλικός στρατός, με εντολή να τον παρακολουθεί, είπε η πηγή καθώς επιβεβαίωσε πως τα γαλλικά στρατεύματα αποφάσισαν να παραμείνουν στην στρατιωτική βάση.

Στις 26 Ιουλίου, μια ομάδα στρατιωτικών ανταρτών στον Νίγηρα ανακοίνωσε την απομάκρυνση του προέδρου Μοχάμεντ Μπαζούμ. Στη συνέχεια ίδρυσαν το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διασφάλιση της Πατρίδας (γνωστό ως CNSP για τη γαλλική του ονομασία: Conseil national pour la sauvegarde de la patrie), με επικεφαλής τον στρατηγό Abdourahmane Tchiani, για να διευθύνει τη χώρα.
 
Η Οικονομική Κοινότητα των Δυτικοαφρικανικών Κρατών (ECOWAS) αντέδρασε επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντάρτες, απαιτώντας την απελευθέρωση του Μπαζούμ και την επαναφορά του στην εξουσία και απειλώντας με χρήση βίας. Σύμφωνα με την πύλη ActuNiger, στις 10 Αυγούστου, ο Tchiani υπέγραψε διάταγμα για το σχηματισμό νέας προσωρινής κυβέρνησης.

Στις αρχές Αυγούστου προέκυψε η είδηση ότι οι αντάρτες του Νίγηρα παραιτήθηκαν από τις στρατιωτικές συμφωνίες για την ανάπτυξη του γαλλικού στρατού με τη Γαλλία και απαίτησαν να αποσυρθεί το σώμα. Η Γαλλία απέρριψε αυτά τα αιτήματα λέγοντας πως οι αντίστοιχες συμφωνίες είχαν υπογραφεί με τις προηγούμενες αρχές της Νιγηρίας, τις οποίες το Παρίσι αναγνωρίζει ως τη μόνη νόμιμη κυβέρνηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail