Η PMC Wagner επιστρέφει στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης

Φωτογραφία: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, επίσημη ιστοσελίδα
Freepen.gr - Πολλοί στη Ρωσία αντέδρασαν οδυνηρά στην εξαφάνιση της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner από τον τομέα των πληροφοριών, γράφει η pravda.ru.

Αυτό είναι κατανοητό καθώς ήταν δύσκολο να συμβιβαστείς με το τέλος του ένδοξου στρατιωτικού ταξιδιού του παγκοσμίου φήμης PMC.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι μαχητές Wagner επιστρέφουν.

"Μονάδες της PMC Wagner έχουν φτάσει τώρα στη ζώνη μάχης στην περιοχή Kherson. Οι ομάδες επίθεσης τους κατανέμονται μεταξύ των τομέων. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες εδώ - πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες", έγραψε ο στρατιωτικός ανταποκριτής Yuriy Kotenok.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη συμφωνία μεταξύ της PMC Wagner και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που θα ρυθμίζει τις ενέργειες των μαχητών.

Ο Ρώσος βουλευτής Αλεξάντερ Χινστάιν είπε πως υπέβαλε μια δέσμη σχεδίων νόμων που θα δίνουν το δικαίωμα στη ρωσική φρουρά να έχει τις δικές της εθελοντικές στρατιωτικές μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν την επιστροφή των «μουσικών». Οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί μαχητές λένε ότι οι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού πανικοβάλλονται όταν ακούνε κάποιον να λέει "PMC Wagner".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail