Η Σερβία ελπίζει ότι κανείς δε θα τολμήσει να επιτεθεί στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream

twitter.com/predsednikrs
Freepen.gr - Το Βελιγράδι ελπίζει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream δε θα δεχθεί επίθεση επειδή θα αποδειχτεί καταστροφή για τη Σερβία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

"Ελπίζουμε πως δε θα περάσει από το μυαλό κανενός να επιτεθεί σε αυτό που χτίσαμε και πληρώσαμε για να μη μας αφήσει τίποτα τον χειμώνα. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι αυτό είναι μια πιθανότητα και είμαι βέβαιος πως κανείς δε θα ονειρευτεί να το κάνει αυτό», τόνισε ο Βούτσιτς, σχολιάζοντας την παρατήρηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν πως μια επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream θα θεωρηθεί τρομοκρατική ενέργεια, πυροδοτώντας μια άμεση και σκληρή απάντηση.

Ο Βούτσιτς τόνισε ότι η Σερβία είχε αποθηκεύσει περίπου 630 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου για την επόμενη χειμερινή περίοδο στις εγχώριες εγκαταστάσεις της και στην Ουγγαρία.

Ο Όρμπαν είπε σε συνέντευξή του στον Αμερικανό σχολιαστή Τάκερ Κάρλσον στις 30 Αυγούστου πως οι πράξεις δολιοφθοράς κατά του αγωγού South Stream παρόμοιες με τις εκρήξεις του Nord Stream θα ήταν απαράδεκτες. Αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει στο South Stream ό,τι έγινε στο North, «θα το θεωρήσουμε αιτία πολέμου, τρομοκρατική επίθεση και θα αντιδράσουμε αμέσως», προειδοποίησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail