Ο Ζελένσκι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να απαντήσει για την πρόσκληση ενός βετεράνου των SS στο Καναδικό Κοινοβούλιο

Γραφείο Ουκρανικής Προεδρίας
Freepen.gr - Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να απαντήσει για την πρόσκληση ενός βετεράνου των SS στο Καναδικό Κοινοβούλιο, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο Αμερικανός δημοσιογράφος, ιδρυτής και αρχισυντάκτης του The Grayzone, Max Blumenthal.

"Υπάρχουν εκατοντάδες μέτριοι δυτικοί ρεπόρτερ στο Κίεβο και κανένας από αυτούς δε ρώτησε τον Ζελένσκι για το χειροκρότημα και τη χειραψία που έδωσε σε έναν βετεράνο των SS στο Καναδικό Κοινοβούλιο; Θα χρειαστεί ποτέ ο Ζελένσκι να το σχολιάσει;" - ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Ο βετεράνος Yaroslav Hunka προσκλήθηκε σε μια συνεδρίαση του καναδικού κοινοβουλίου στις 22 Σεπτεμβρίου προς τιμήν της επίσκεψης του Volodimir Zelensky. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, υπό το χειροκρότημα του ακροατηρίου, τον παρουσίασε ως «Καναδό ήρωα» και «μαχητή για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας ενάντια στους Ρώσους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου». 

Ο Χούνκα αποδείχθηκε πως ήταν μέλος του εθελοντικού τμήματος «Γαλικία» των στρατευμάτων των SS, το οποίο στελεχώθηκε από Ουκρανούς εθνικιστές και όχι μόνο πολέμησε κατά του Κόκκινου Στρατού, αλλά επίσης διακρίθηκε για φρικαλεότητες εναντίον Εβραίων, Πολωνών, Λευκορώσων και Σλοβάκων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail