Η Ουκρανία με τους Storm Shadow βάζει στο στόχαστρο τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400

Freepen.gr - Η Ουκρανία εργάζεται για την σταδιακή εξουδετέρωση των ρωσικών συστημάτων S-400, με τις ουκρανικές δυνάμεις να στοχεύουν όλο και περισσότερο τα ακριβά συστήματα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας της Μόσχας στην Κριμαία.

Στις αρχές του 2023, η Ρωσία διέθετε περίπου 96 κινητά πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος S-400, γνωστά στο ΝΑΤΟ ως SA-21 Growlers, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών.

Είναι δύσκολο να έχουμε μια ακριβή εικόνα των ρωσικών απωλειών στην ηπειρωτική Ουκρανία και στην προσαρτημένη Κριμαία, αλλά σύμφωνα με την ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών ανοιχτού κώδικα Oryx, η Ρωσία έχει χάσει βασικά στοιχεία των συστοιχιών S-400 της σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικές περιπτώσεις. Συμπεριλαμβανομένων κέντρων διοίκησης, βομβαρδιστικών και ραντάρ.

Οι ειδικοί λένε ότι το σύστημα S-400, το οποίο αρχικά είχε καλή απόδοση στην Ουκρανία και εμπόδισε την ικανότητα του Κιέβου να πετάει σε μεγάλα ύψη, είναι τώρα όλο και περισσότερο στόχος ουκρανικών επιθέσεων που δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Η απώλεια των S-400, αν και εξακολουθεί να είναι σχετικά σπάνια, θα ήταν ένα οδυνηρό και δαπανηρό πλήγμα για την αεράμυνα της Ρωσίας. 

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail