Η Ρωσία λαμβάνει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη Su-57 και Su-35

Freepen.gr - Η United Aircraft Corporation, θυγατρική της κρατικής εταιρείας Rostec, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι παρέδωσε μαχητικά αεροσκάφη Su-57 και Su-35S στον ρωσικό στρατό.

Η κρατικά ελεγχόμενη United Aircraft Corporation (UAC) ανέφερε σε δήλωση πως τα νέα μαχητικά αεροσκάφη πέρασαν έναν πλήρη κύκλο εργοστασιακών δοκιμών και δοκιμάστηκαν σε διάφορους τρόπους λειτουργίας από πιλότους του Υπουργείου Άμυνας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UAC, Yuri Slyusar, δήλωσε: «Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έλαβε μια παρτίδα αεροσκαφών Su-57 ως μέρος του σχεδίου εφαρμογής παραγγελιών του Υπουργείου Άμυνας για φέτος. Τα υπόλοιπα οχήματα μάχης πέμπτης γενιάς που έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν φέτος βρίσκονται στην τελική γραμμή συναρμολόγησης και δοκιμάζονται επίσης στον σταθμό δοκιμών πτήσης. Έχουμε επίσης παραδώσει την τρίτη παρτίδα Su-35S φέτος. Τα αεροσκάφη του επόμενου σταδίου βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα παραγωγής».

Εν τω μεταξύ, ο ολλανδικός ιστότοπος πληροφοριών ανοιχτού κώδικα Oryx, ο οποίος συλλέγει οπτικά στοιχεία για απώλειες στρατιωτικού εξοπλισμού από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022, είπε ότι η Ρωσία έχασε τουλάχιστον τέσσερα νέα μαχητικά αεροσκάφη Su-35 στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail